Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

HP Discover 2011, o abordare uniformă a tehnologiei

21 Decembrie 2011




Meg Whitman


HP Discover 2011 a unificat două dintre cele mai importante evenimente desfăşurate în regiunea EMEA (HP@work şi Software Universe) şi a atras la Viena peste 6.000 de participanţi. Procesul arată intenţia HP de a avea o abordare uniformă între diversele divizii şi pune, pentru prima dată, într-un spaţiu comun: infrastructură, software şi servicii.


Schimbările de CEO din ultimii doi ani au afectat dezvoltarea strategică a HP, iar apariţia lui Meg Whitman la Discover 2011 a fost salutată de întreaga audienţă. În discursul introductiv, Meg Whitman a punctat că tranziţia către un nou CEO este dificilă pentru companie, angajaţi şi clienţi, însă HP rămâne cel mai mare provider IT, de la infrastructură până la software şi servicii, atât pentru clienţi individuali, cât şi pentru cele mai mari corporaţii. Soluţiile de infrastructură care generează în mod curent circa 60% din venituri vor rămâne nucleul HP, dar se va pune un accent tot mai important pe software. „Asta nu înseamnă că facem din HP o companie de software, ci doar că dorim să rezolvăm problemele clienţilor. De asemenea, aş vrea să scot drama din titlurile de presă legate de HP şi să aduc produsele şi serviciile”, a mai adăugat Meg Whitman. Viziunea noului CEO prevede următoarea abordare:


• HP trebuie să acţioneze ca o echipă, fără ca partenerii sau clienţii să ştie care este structura internă a companiei
• Este nevoie de investiţii considerabile în e-commerce a nivel B2B, spentru ca HP să ofere cea mai bună expereinta online din industrie
• HP trebuie să atragă cele mai bune şi talentate resurse umane
• Bugetul de investiţii în cercetare dezvoltare trebuie să crească şi asta va fi o certitudine în următorii 2 ani
• Soluţiile pentru reducerea consumului de energie sunt o prioritate.


Focus pe Cloud Hibrid

Subiectul Cloud Computing a fost prezent, inevitabil, pe agenda HP Discover 2011, iar convingerea HP este că, în următorii 5-6 ani, inclusiv aplicaţiile mission-critical se vor muta pe o infrastructură tip Cloud. Totuşi, oficialii HP mizează cu precădere pe modelul hibrid, care va oferi clienţilor o libertate mai mare de alegere a soluţiei potrivite. Modelul hibrid combină infrastructura IT rezidentă în medii diverse (tradiţional, Cloud Privat, Cloud Public) pentru a oferi maximum de scalabilitate şi flexibilitate la un cost optim. Opţiunea clienţilor nu are legătură cu unul sau altul dintre modele, ci cu beneficiile oferite. În viziunea HP, modelul Cloud Hibrid va deveni până în 2020 cel mai comun mod de livrare al tehnologiei. În acest sens, HP a iniţiat un parteneriat cu Alcatel-Lucent pentru combinarea tehnologiilor IT cu cele din Comunicaţii, într-o soluţie Cloud unificată, ce conţine: unelte pentru gestiunea lăţimii de bandă, acceleratori şi aplicaţii selfservice care să permită subscrierea şi gestiunea unor servicii multiple.


Certificări pe Cloud

HP s-a conformat predicţiilor Gartner care afirmă că, până în 2014, cunoştinţele şi competenţele care au legătură cu modelul „Cloud Computing” vor deveni extrem de relevante şi, prin urmare, a extins gama de certificări în consecinţă. La HP Discover 2011 au fost anunţate în premieră trei certificări la nivel personal: Master Cloud Integrator, Cloud Integrator şi Cloud Arhitect. Aceste specializări vor fi introduse în curricula universitară acolo unde există parteneriate, precum şi în sectorul de documentare HP Press. Complementar, va fi extins portofoliul de cursuri şi sesiuni demo, atât cu direcţionare către tehnologie, cât şi către servicii.

Implicarea Directorilor Financiari

Deoarece în piaţă se vorbeşte tot mai des despre Cloud şi despre alinierea obiectivelor de business cu cele IT, HP încearcă o schimbare de abordare la nivelul serviciilor financiare. În acest sens, compania va organiza o masă rotundă cu CFO (Chief Executive Officer) din întreaga lume în martie 2012, la Singapore. Focusul evenimentului va fi impactul Cloud Computing la nivel de finanţare şi alinierea obiectivelor tehnologice cu cele financiare. În viziunea HP, Cloud înseamnă mai mult decât transformarea CAPEX în OPEX, implică reducere riscurilor investiţionale, precum şi o abordare diferită a cashflow-ului, context în care HP doreşte uniformizarea relaţiei dintre CIO (Chief Information Officer) şi CFO. Într-o companie modernă, deciziile sunt luate în comun şi, dacă toate părţile implicate îşi ridică nivelul de expertiză pe domenii conexe, rezultatele vor fi mult mai bune.


Noutăţi tehnologice

Din punct de vedere tehnologic, la HP Discover 2011 au fost anunţate mai multe produse noi. Cele mai relevante lansări au fost:


- IDOL 10, o platformă de analiză a datelor structurate şi mai ales nestructurate (documente, email-uri, fişiere audio/video, imagini etc.) bazată pe tehnologii de la Autonomy şi Vertica (ambele cumpărate anul acesta, Autonomy cu circa 12 miliarde USD, Vertica la un preţ nesusţinut oficial însă estimat la circa 300 milioane USD). Conform analizelor 85% din date sunt în format nestructurat şi există în afara bazelor de date relaţionale, prin urmare aplicaţiile tradiţionale care se bazează exclusiv pe aceste baze de date nu oferă informaţii relevante 100%.


- Social Media Intelligence, o soluţie pentru monitorizarea, captarea şi analiza informaţiilor relevante din social media, un instrument foarte eficient pentru noul val din marketing.


- două noi versiuni ale IT Performance Suite dedicate responsabililor cu procesele şi operaţiunile din cadrul departamentelor IT (în primăvară a fost lansată o versiune pentru CIO).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite