Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Spitalele din regiunea italiană Bolzano - servicii īmbunătăţite şi costuri operaţionale mai mici cu echipamente de reţelistică HP Networking

22 Decembrie 2011




„HP Networking ne-a permis să optimizăm calitatea îngrijirii pe care o oferim pacienţilor noştri şi să garantăm continuitatea serviciilor oferite. Pe lângă economiile de 20% previzionate a fi realizate din reducerea convorbirilor telefonice, vom putea economisi şi din banii pe care-I cheltuiam cu primele de asigurare, deoarece noul nostru sistem de prescriere de reţete elimină eroarea umană”.
Giuseppe Montini, ICT Manager Comprensorio Sanitario di Bolzano, Italia


Obiectiv

Comprensorio Sanitario di Bolzano avea nevoie de o infrastructură de reţea robustă, sigură şi cu grad mare de disponibilitate. În plus, era nevoie de servicii de comunicaţii wireless şi mobile pentru a îmbunătăţi calitatea îngrijirii oferite pacienţilor, dar şi pentru a creşte eficienţa personalului medical.


Abordare

- Switch-uri HP Networking şi servicii wireless au fost instalate în câteva dintre departamentele spitalului principal, existând planuri de extindere şi către celelalte clădiri ale complexului.
- Quality of Service (QoS) şi Power over Ethernet (PoE) au permis instalarea de telefonie via Voice over Internet Protocol (VoIP) şi Voice over Wireless Local Area Network (VoWLAN).
- Tehnologia HP Networking cu standarde deschise permite integrarea simplă a echipamentelor de telefonie IP de la Siemens.


Îmbunătăţiri în infrastructura IT

-O structură de reţea robustă, sigură şi cu disponibilitate mare permite păstrarea permanenţei serviciilor de bază.
- Anterior, personalul medical putea fi contactat prin intermediul pagerelor. Acum, VoWLAN le permite să primească apeluri telefonice oriunde s-ar afla, prin intermediul telefoanelor mobile.


Beneficii de business

- Prin comparaţie cu tehnologia de apelare vocală, VoIP oferă claritate mai bună a apelului şi costuri mai reduse cu 20 la sută.
- Acces instant la dosarele pacienţilor, radiografii, istorice medicale, rezultate ale testelor şi alte informaţii vitale
- Un nou sistem de identificare a pacientului şi tratament prin intermediul reţelei reduce riscul de administrare greşită a tratamentelor şi permite autorităţilor din sistemul de sănătate să negocieze primele de asigurare.


Bolzano este o provincie în nordul Italiei, aproape de graniţa cu Elveţia şi Austria. În regiune există şapte spitale, care deservesc 450.000 de locuitori – cel principal deserveşte singur 200.000 de locuitori, în vreme ce restul de şase sunt situate în regiuni cu mai puţini locuitori. Mai mult, spitalul principal oferă peste 35 de servicii specializate şi este un punct de referinţă pentru întreaga regiune. Datorită serviciilor 24 x 7 pentru pacienţi, este nevoie de o reţea cu grad mare de disponibilitate şi nivel de securitate pentru a asigura desfăşurarea operaţiunilor critice. De asemenea, infrastructura de reţea a fost percepută şi ca un factor determinant în creşterea calităţii acestor servicii.


„Aveam probleme cu timpii de nefuncţionare, mai ales din cauza echipamentelor învechite. Mai mult, nu aveam garanţia că echipamentele pe care le aveam puteau fi modernizate sau înlocuite. Am desfăşurat câteva studii de piaţă şi am identificat soluţiile de reţelistică HP Networking ca fiind cele mai potrivite pentru nevoile noastre, mai ales datorită tehnologiei avansate şi a eficienţei. Am fost impresionaţi, de asemenea, de uşurinţa cu care se administrează şi preţurile extrem de competitive, mai ales în condiţiile în care produsele HP Networking au garanţie pe viaţă”, a spus Giuseppe Montini.


Reţeaua HP Networking implementată la spitalul din Bolzano susţine acum activitatea a 5.000 de cadre medicale şi include servicii atât prin fir, cât şi fără fir. Este o reţea bazată pe arhitectura Adaptive Network şi constă din mai multe switch-uri HP Networking amplasate la spitalul principal din regiune. Acestea încorporează tehnologia HP Networking ProVision ASIC, care oferă PoE şi QoS. Această tehnologie asigură interoperabilitatea cu echipamente ale altor vendori, permiţând implementarea de tehnologii de convergenţă precum VoIP şi VoWLAN. De asemenea, alte switch-uri de diferite tipuri au fost amplasate în celelalte spitale din regiunea Bolzano, toate centrele medicale fiind conectate între ele prin fibră optică de 1Gb. Reţeaua wireless se bazează pe două module HP Networking Wireless Edge Services, oferind configurare şi administrare centralizate pentru reţea mobilă multi-service prin intermediul a peste 150 de porturi radio HP Networking 210.


Îngrijire mai bună pentru pacienţi

Datorită conectării tuturor spitalelor la o reţea de viteză mare, toate cadrele medicale pot avea acces de oriunde la sistemul central de administrare a bazei de date cu pacienţi. De asemenea, datorită conectivităţii de 1Gb, fişiere foarte mari, cum sunt radiografiile sau RMN-urile, rezultatele analizelor şi alte date pot fi accesate instant de oriunde: de lângă patul pacientului, din cabinetele medicilor sau din sălile de operaţie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite