Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Dicţionar geospaţial

22 Decembrie 2011




R


Rasterizare
Conversia punctelor, a liniilor şi a poligoanelor în date numerice.

S


Soluţie geospaţială

Un sistem informatic care gestionează cantităţi mari de informaţie, care au printre atribute şi componenta locaţie.


Standardizare
Procesul de formulare, definire şi implementare de standarde geospaţiale. Standardele reprezintă specificaţii sau stiluri de lucru care sunt acceptate la scară largă de către utilizatori şi adoptate de mai mulţi furnizori.


Primăria din Sibiu are o preocupare constantă pentru standardizare, o condiţie esenţială pentru a avea un sistem eficient. Astfel, au început prin a implementa nomenclatoare de artere, de numere poştale, de localităţi, de persoane etc. Obiectivele urmărite în cadrul acestui proiect au constat în unificarea într-o bază de date comună a tuturor datelor geospaţiale gestionate în Primăria municipiului Sibiu, care se referă la teritoriu sau la entităţi poziţionate pe teritoriul municipiului Sibiu.


Open Geospatial Consortium, organismul care propune standarde în domeniul geospaţial, a anunţat la începutul acestui an că administraţiile publice pot colabora la realizarea standardelor geospaţiale internaţionale, în aşa fel încât acestea să fie mai aproape de nevoile lor. Prin urmare, la OGC pot adera şi administraţii publice din România, care au acum importanta şansă de a veni cu propria contribuţie la realizarea standardelor geospaţiale. Până la publicarea acestui anunţ, doar furnizorii de tehnologie geospaţială lucrau la stabilirea acestor standarde.


T


Trama stradală
Cadru de lucru, un mecanism fundamental utilizat pentru a realiza aplicaţii şi soluţii geospaţiale.


V


Vectorizare
Conversia datelor de tip raster (o sumă de valori numerice) în date de tip vector (o serie de puncte, linii şi poligoane).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite