Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Companiile IT&C romāneşti atacă piaţa azeră

22 Decembrie 2011



Ministrul MCSI, Valerian Vreme, în deschiderea BakuTel 2011


Un târg IT&C organizat într-o ţară mică precum Azerbaidjan cu siguranţă nu are acoperirea mediatică şi anvergura unor târguri mai mari şi mai celebre organizate în Vestul Europei. Cu toate acestea, BakuTel a atras la sfârşitul lunii noiembrie 250 de companii din 29 de ţări, printre care şi câteva nume importante de pe piaţa IT&C românească.

Pentru Bitdefender, SIVECO România şi UTI, BakuTel a reprezentat încă o ocazie de a-şi extinde prezenţa pe pieţele emergente. UTI a deschis chiar un birou local, fiind prima companie românească din domeniul IT&C înregistrată în Azerbaidjan. BakuTel 2011 a acoperit patru sectoare cheie: telecomunicaţii, internet, software şi comunicaţii prin satelit.


„Anvergura Bakutel este o chestiune de punct de vedere. Sigur că, dacă îl comparăm strict cu CeBIT-ul din Germania, vorbim de un spaţiu expoziţional mai mic, însă, dacă ne raportăm la regiunea caspică, târgul IT&C din Azerbaijan este cel mai important eveniment IT local”, precizează Octavian Cernăuţeanu, Channel Account Manager Russia & CIS Bitdefender.


Prezent la BakuTel, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, a lansat propuneri de colaborare autorităţilor azere şi a prezentat companiile de IT româneşti de la târg, dar şi RomInfoLine, o companie azeră din domeniul telecomunicaţiilor, prezentă pe piaţa românească.


„Relaţiile excelente la nivel politic dintre cele două state încep să se materializeze tot mai mult şi în zona economică. Azerbaidjan este pentru România puntea către zona caspică, la fel cum România încearcă să fie pentru Azerbaidjan o punte către piaţa UE”, a declarat Valerian Vreme.


UTI vizează poziţionarea ca integrator în zona Munţii Caucaz-Marea Caspică

La prima participare la acest târg, UTI a prezentat soluţii din domenii diverse: e-Government, securitate informatică, managementul documentelor, managementul identităţii, protecţia infrastructurilor critice, centre de management al situaţiilor de urgenţă, soluţii inteligente pentru transport.


De asemenea, au fost prezentate, prin demonstraţii live, soluţiile proprii de securitate a informaţiilor – shellSAFE pentru desktop şi shellSAFE pentru dispozitive mobile, managementul documentelor – Confluence, taxare automată pentru transportul în comun – Skayo, managementul contravenţiilor rutiere – Ectorian.


„Principalul obiectiv al UTI prin participarea la acest târg a fost de a se poziţiona ca integrator de soluţii IT&C pentru companii private şi instituţii guvernamentale în zona Munţii Caucaz-Marea Caspică. Acest obiectiv este parte integrantă a unui obiectiv strategic mai larg, referitor la dezvoltarea internaţională a UTI. Însă, participarea a reprezentat o bună ocazie de a consolida colaborarea şi parteneriatul strategic dintre România şi Azerbaidjan, domeniul IT&C fiind unul dintre sectoarele de interes maxim, conform Planului de acţiune dintre cele două ţări, în timp ce UTI este una dintre companiile româneşti cu competenţe diversificate şi complexe în domeniul IT&C. Am identificat potenţial în domeniul securităţii informatice şi al comunicaţiilor, al portabilităţii numerelor de telefon”, spune Irina Grecu, Communication Manager UTI.


Azerbaidjan este una dintre ţările de interes pentru UTI, care, în vederea penetrării pieţei locale, a propus un parteneriat tehnologic şi industrial cu autorităţile azere pentru transfer de tehnologie şi colaborări în domeniul securităţii informatice şi a protecţiei infrastructurilor critice. În cadrul acestui parteneriat, UTI va oferi un laborator de Securitate IT pentru Academia de pe lângă Preşedinţia Republicii Azerbaidjan.



Standul SIVECO - demonstraţie, conţinut educaţional pe sisteme multitouch



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite