Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Harti pentru managementul dezastrelor - Ajutor pentru New Orleans

24 Noiembrie 2005



Saptamanile trecute au fost dominate de o serie de dezastre naturale, uraganele KATRINA,RITA,WILMA, care au lovit continentul american provocand uriase pagube materiale si umane. Aceste dezastre naturale sunt consecinte vizibile ale unor actiuni umane de-a lungul timpului, ignorand schimbarile naturii din cauza lipsei de dioxid din atmosfera, scaderea treptata a temperaturii, etc. Umanitatea trebuie sa se confrunte cu niste schimbari globale. Monitorizarea acestor zone de risc poate fi facuta insa cu ajutorul informatiei spatiale.


Companiei Geo Strategies i s-a cerut ajutorul in operatiunile de salvare din New Orleans. In urma catastrofelor care au distrus o mare parte a orasului, s-a lucrat fara incetare pentru a pregati harti specializate pentru operatiunile de cautare si salvare, ca parte esentiala a suportului in caz de dezastre.


“Nu ne-am gandit niciodata ca vom lua parte la o astfel de actiune in SUA, dar, asa cum s-a vazut, Uraganul Katrina a creat o situatie cu totul neasteptata. Este, intr-adevar, imbucurator sa putem contribui cu competentele noastre intr-o astfel de imprejurare”, este de parere Gabriel Antinie, Operations Director la Geo Strategies, Sibiu.


Acest proiect s-a bazat pe o analiza detaliata a celor mai recente imagini satelitare si pe o foarte buna intelegere a cerintelor legate de procedurile de comanda si control.


Cooperarea companiei Geo Strategies a fost solicitata de catre compania Bruhn-Newtech care furnizeaza autoritatilor militare si de aparare civila din toata lumea software pentru managementul dezastrelor. Acest software este utilizat, in mod principal, pentru instruirea autoritatilor militare si de aparare civila in diferite proceduri de management al dezastrelor in timp real.


Compania Bruhn Newtech a desfasurat actiuni la centrul de control in Baton Rouge, Louisiana incercand sa aduca din nou sub control orasul New Orleans.


“Datorita experientei noastre, am orientat eforturile spre rezolvarea acestei probleme fara nici cea mai mica intarziere. Atat dezastrele naturale, cat si cele provocate de catre om apar in mod inevitabil in locurile unde ne asteptam cel mai putin, si este important sa intervenim cu competentele noastre”, afirma Gabriel Antinie, completand: “Suntem specializati in harti si pentru tarile mai putin dezvoltate, acoperind un spectru variat, incepand cu Sahara de Vest pana in Ucraina, dar incluzand printre altele si Turcia, Yemen, Emiratele Arabe Unite sau Arabia Saudita. Astfel, de-a lungul anilor, am dezvoltat harti pentru tari unde nu este atat de usor accesul la informatia geografica prin mijoacele traditionale.”


Despre Bruhn-Newtech
Bruhn-Newtech furnizeaza produse software si servicii pentru managementul dezastrelor, inclusiv servicii si solutii de urgenta pentru organizatii militare si civile.


Unul dintre cele mai importante produse oferite de catre Bruhn Newtech, NBC-Analysis este o aplicatie software operationala utilizata pentru a prezice si analiza dezastre nucleare, chimice si biologice. Bruhn-Newtech ofera informatii utile in timp real atat serviciilor militare cat si celor de aparare civila pentru a face fata unor incidente majore.


EOD-Frontline (Explosive Ordnance Disposal) este un alt produs software care poate anticipa zonele care sunt predispuse la fragmentare si este utilizat atat in cazul unor acte teroriste inclusiv explozii de mare amploare, cat si in cazul unor incidente de natura biologica, chimica sau toxica. Totodata, Bruhn Newtech furnizeaza o gama variata de produse de administrare si control a incidentelor chimice, biologice, radiologice si nucleare; ofera de asemenea si solutii de comanda si control prin intermediul unor roboti care pot fi utilizati in situatii extreme.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite