Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

IBM Tech Trends Report: Tehnologia Watson va transforma sectoarele de educatie si santate

09 Ianuarie 2012



Dezvoltatorii software considera capabilitatile complexe de analytics ale sistemului IBM Watson capabile sa transforme sectoarele industriale ce administreaza volume mari de date, conform studiului 2011 IBM Tech Trends Report. Participantii la studiu au ales sectoarele de educatie si sanatate ca domenii ce ar putea inregistra cele mai mari beneficii. Sectoarele de servicii financiare, guvernamental si al stiintelor vietii s-au plasat printre sectoarele de top.


Studiul IBM Tech Trends Report din 2011 a intervievat peste 4.000 de profesionisti IT din 93 de tari si 25 de sectoare industriale care au oferit viziunile proprii referitoare la tendintele viitoare din IT. Rezultatele releva o necesitate in crestere pentru competente tehnice in domeniile de business analytics, social business, mobile computing, tehnologii open source si cloud computing.


Conform studiului, solutiile software de business analytics sunt cele mai folosite tehnologii dintre cele disponibile. Solutiile software de business analytics sunt incorporate in majoritatea proceselor de business din organizatii. Majoritatea participantilor la studiu considera ca business analytics va continua sa inregistreze cereri pentru dezvoltare software. Studiul releva importanta din ce in ce mai mare pentru platformele open source precum Apache Hadoop si Linux pentru dezvoltatorii de solutii software de business analytics.


Studiul ofera profesionistilor IT si de business o strategie pentru cele mai necesare tehnologii si competente in urmatorii ani. Printre cele mai importante rezultate ale studiului IBM Tech Trends Report din 2011 se numara:


· 87% dintre participanti considera ca tehnologiile open source si open standard vor indeplini un rol esential in dezvoltarea aplicatiilor in viitor.


· In urmatorii doi ani peste 75% dintre organizatii vor implementa solutii cloud computing.


· 51% dintre participanti vor introduce tehnologiile cloud in strategiile de implementare pentru dispozitive mobile.


· Diferentele culturale dintre regiuni au efect asupra adoptarii solutiilor de social business. India implementeaza solutii de social business intr-un procent de 57%, urmata de Statele Unite ale Americii cu un procent de adoptare de 45% si China cu un procent de adoptare de 44%. In Rusia se inregistreaza cel mai mic procent de adoptare a solutiilor social business, 19%.


“Rezultatele sunt evidente. Mobile computing, cloud computing, social business si business analytics au trecut de statutul de solutii de nisa si in prezent fac parte din strategiile IT ale oricarei organizatii moderne”, a precizat Jim Corgel, General Manager ISV and Developer Relations, IBM. “Profesionistii IT ce pot dezvolta competentele necesare pentru a lucra cu aceste tehnologii vor fi gata sa indeplineasca cerintele de business in urmatorii ani’.


IBM developerWorks, comunitatea online a companiei pentru profesionistii IT reprezinta cel mai mare si cel mai vizitat site global pentru dezvoltarea competentelor tehnologice. Peste 8 milioane de profesionisti IT au vizitat comunitatea pentru a avea acces gratuit la instrumente si coduri software, standarde IT si cele mai bune practici din sectoarele industriale. Vizitatorii pot accesa programe de instruire in tehnologii open source, business analytics, cloud computing si mobile computing. Partenerii de business si antreprenorii IBM pot accesa programe de instruire si resurse avansate in cadrul retelei de 40 de centre de inovatie IBM de pe glob pentru a isi imbunatati competentele.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite