Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Oracle lansează NetBeans IDE 7.1

10 Ianuarie 2012



Oracle a anunţat lansarea NetBeans IDE 7.1, o nouă versiune a mediului integrat de dezvoltare (IDE) NetBeans. NetBeans IDE 7.1 este un IDE gratuit, open source, disponibil pentru Oracle Solaris, Oracle Linux şi alte distribuţii Linux, sisteme de operare Mac şi Windows, care le permite dezvoltatorilor să creeze rapid aplicaţii web, de tip enterprise, desktop şi aplicaţii mobile în primul rând pentru platforma Java, dar şi în PHP şi C/C++.


NetBeans IDE 7.1 este primul IDE care suportă cele mai recente specificaţii şi standarde din platforma Java, inclusiv suport complet pentru dezvoltare folosind JavaFX 2.0 şi JDK7.
Cea mai recentă versiune oferă, de asemenea, suport pentru nou-anunţata platformă Oracle WebLogic Server 12c, aducând suport pentru Java Platform Enterprise Edition (Java EE) 6 pentru dezvoltatorii care creează aplicaţii pe platforma Oracle WebLogic Server.
În plus, NetBeans IDE 7.1 oferă îmbunătăţiri semnificative ale Swing GUI Builder, suport pentru CSS3 şi instrumente pentru debugging vizual al interfeţelor cu utilizatorul (UI) create atât în JavaFX, cât şi în Swing.


NetBeans IDE 7.1 oferă suport îmbunătăţit pentru tehnologii cheie: JavaFX – suport pentru JavaFX 2.0 şi cele trei modele de implementare, inclusiv Desktop, Applet şi JNLP. Versiunea oferă, de asemenea, preloaders pentru a îmbunătăţi experienţa de încărcare a aplicaţiilor şi controale personalizate de interfaţă folosind CSS3; Java – instrumente bulk pentru refactoring permit corecţii şi actualizări ale codului la nivel de proiect. Un nou debugger vizual ajută la controlarea fluxului de execuţie prin prisma structurilor din interfaţa cu utilizatorul; Java EE – suport pentru implementarea de tip cluster şi de tip instanţă pentru GlassFish Server; mai mult de 50 de îmbunătăţiri ale suportului pentru CDI în editorul Java şi îmbunătăţiri ale suportului pentru suita de componente JSF în Java Persistence, Web Services, EJB, precum şi suport pentru platforma Oracle WebLogic Server 12c; PHP – debugging PHP îmbunătăţit; posibilităţi de folosire a grupurilor de teste PHPUnit; suport pentru modelele predefinite Smarty şi upload-uri mai rapide cu mesaje de verificare a conexiunii pentru clienţii (S)FTP; platforma NetBeans – noi API-uri pentru sistemul Windows şi suport pentru layouturi cu ferestre multiple; comportament TopComponentGroup îmbunătăţit; designer pentru layoutul vizual al ferestrelor şi componente inserabile multiview; controlul versiunii şi urmărirea erorilor – suport integrat pentru Git; noul tab history în fereastra editorului de fişiere arată istoricul modificărilor; blocarea/deblocarea fişierelor în directorul de lucru Subversion şi suport pentru ramuri şi taguri Mercurial.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite