Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Furnizori

ASUS a obtinut sase premii la CES 2012

11 Ianuarie 2012



ASUS a lansat la Consumer Electronics Show (CES) 2012 noile tablete Transformer si MeMO, monitorul VA278Q LED cu diagonala de 27” si modelele ZENBOOK in culorile Rose Gold si Hot Pink. Lansarile anunta un start incredibil pentru noul an, sase produse ASUS fiind nominalizate in programul CES 2012 Innovations Design and Engineering Awards.
Seria ASUS Transformer
Recentul model ASUS Eee Pad Transformer Prime TF201 foloseste un procesor NVIDIA Tegra 3 quad-core si este prima tableta cu un plan de upgrade la sistemul de operare Google Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Update-ul FOTA a fost lansat mai intai in America pe 9 ianuarie 2012, devenind disponibil in intreaga lume in perioada imediat urmatoare. Cu un profil de 8.3mm, Transformer Prime, are un invelis din aluminiu finisat in culorile gri ametist si auriu-sampanie. Dock-ul mobil comercializat in Romania impreuna cu tableta sporeste autonomia la 18 ore, atunci cand este montat. Transformer Prime beneficiaza de un ecran Super IPS+ cu unghi larg de vizualizare (178°), culorile fiind vii, iar luminozitatea adecvata utilizarii in conditii exterioare. Tehnologia proprietara ASUS SonicMaster reda un sunet de calitate, neegalat de celelalte tablete de pe piata. Camera principala de 8MP cu focalizare automata si blit cu LED preia fotografii clare si precise. Aceasta poate filma clipuri HD 1080p. Senzorul CMOS iluminat din spate si diafragma F/2.4 imbunatatesc claritatea si reduc drastic zgomotul imaginii.
Cu prilejul CES 2012, ASUS a lansat si noua serie Transformer 700, o tableta premium cu ecran de 10.1”, care propulseaza seria Transformer pe noi culmi. Similar modelului TF 201, sunetul poarta marca SonicMaster. Modelul beneficiaza de un ecran cu rezolutie FullHD (1920x1200 pixeli), oferind un nou nivel de experienta vizuala pe o tableta. Transformer 700 dispune de o camera frontala de 2MP si una principala de 8MP cu diafragma F/2.4. Blitul cu LED permite realizarea de fotografii clare si luminoase in medii cu iluminare redusa. In termeni de productivitate, aplicatia preinstalata SuperNote este ideala pentru notite, avand o interfata prietenoasa cu utilizatorul, care permite partajarea usoara a fisierelor in timp ce pastreaza securitatea datelor.
Seria ASUS MeMO
ASUS inlatura bariera dintre tableta si telefon prin noul ASUS MeMO 171, un echipament 2 in 1, care consta intr-o tableta MeMO cu ecran de 7” si un terminal telefonic MeMIC. Modelul MeMO 171 cu 3G dispune de un ecran de 7” cu rezolutia de 216dpi si un colorit mai bogat. Panoul raspunde la atingerea stiloului electronic din pachet sau la atingerea cu degetele.
Terminalul Bluetooth MeMIC care acompaniaza produsul, permite utilizatorilor sa caute in agenda, sa trimita si sa primeasca mesaje si sa efectueze apeluri. Atunci cand sunt conectate castile, acesta serveste ca un echipament audio cu ajutorul caruia se poate asculta muzica stocata pe MeMO prin conexiunea Bluetooth. Stiloul electronic din pachet permite utilizatorului sa navigheze cu usurinta printre functiile aparatului.
ASUS ofera si modelul MeMO 370T cu modul Wi-Fi, o tableta PC cu ecran de 7” ce integreaza un procesor NVIDIA Tegra.
ASUS ZENBOOK Cu prilejul lansarii locale din noiembrie 2011, ultrabook-ul ASUS ZENBOOK a uimit publicul din Romania, aducand un echilibru incredibil intre eleganta si putere. La CES 2012, ASUS a anuntat noile variante cromatice Rose Gold si Hot Pink pentru linia ZENBOOK, ce vor fi disponibile din primavara.
Contopind perfect arta cu tehnologia, ZENBOOK are linii suple, caracterizate de cercuri concentrice iar carcasa cu grosimea de numai 9mm in spate se subtiaza pana la 3mm in partea din fata. Tehnologiile proprietare ASUS permit utilizarea lui ZENBOOK similar unui smartphone, cu o reluare instant a activitatii in numai 2 secunde si un timp de asteptare de pana la doua saptamani sau 65 de zile in modul sleep.
Ultrabook-ul utilizeaza cele mai noi procesoare Intel Core i7, o solutie de stocare SSD SATA Revision 3.0, Bluetooth V4.0 si porturi USB 3.0 cu facilitatea USB Charger+. Tehnologia Super Hybrid Engine II, patentata de ASUS, conserva in mod inteligent energia pentru a oferi modelului ZENBOOK o autonomie* cu 25% mai mare comparativ cu alte ultrabook-uri. Tehnologia ASUS SonicMaster, dezvoltata de echipa ASUS Golden Ear si Bang & Olufsen ICEpower, furnizeaza un sunet surround de calitate.
Monitorul ASUS VA278Q
Monitorul ASUS VA278Q furnizeaza imagini vii, cu o claritate de cristal, gratie panoului de 27” cu rezolutie QHD 2560x1440. Modelul VA278Q are valoarea "pixel pitch" de numai 0.233mm, cu 25% mai mica decat la un monitor generic W FHD de 27", rezultand imagini mai clare si mult mai rafinate. Unghiul larg de vizualizare, de 178°, atat in plan vertical cat si orizontal al panoului cu iluminare LED, furnizeaza 100% din spatiul cromatic sRGB pentru o reproducere impresionanta a imaginii, cu o alterare minima a culorii. Tehnologia ASUS Contrast Ratio genereaza un contrast inalt de 80,000,000:1. Conceput pentru artisti si fotografii profesionisti, VA278Q este caracterizat de functia QuickFit Virtual Scale, exclusiva ASUS, care afiseaza fotografii la dimensiuni reale si o grila ce ii permite utilizatorului sa previzualizeze cu acuratete si sa editeze imaginile pe ecran.
Tehnologia ASUS Splendid Video Intelligence ofera 6 moduri preprogramate (Cinema, Peisaj, Joc, Noapte, sRGB si Standard) pentru a optimiza culorile si fidelitatea imaginii de pe ecran. VA278Q dispune de optiuni multiple de conectare si este compatibil cu DisplayPort si DVI dual-link. Design-ul sau ergonomic permite inclinarea, pivotarea, rotirea si ajustarea pe inaltime pentru a asigura confortul in timpul utilizarii.
Premiile CES 2012 Innovations Design and Engineering
Șase produse ASUS au fost recompensate cu premiile CES 2012 Innovations Design and Engineering: Eee Pad Transformer Prime TF201 cu procesor NVIDIA Tegra 3 quad-core, placa de sunet externa Xonar Essence One, placa video ROG MARS II cu doua procesoare grafice NVIDIA GeForce GTX 580, placile de baza Rampage IV Extreme si P9X79 DELUXE si ASUS Padfone.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite