Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Comisia Europeana premiaza IBM pentru centre de date eficiente energetic

12 Ianuarie 2012



Comisia Europeana, corpul executiv al Uniunii Europene, a premiat 27 de centre de date IBM pentru eficienta energetica, conform Codului de Conduita pentru Centre de Date, elaborat de Uniunea Europeana. Acesta reprezinta cel mai mare portofoliu de centre de date de la o singura companie ce a primit distinctia. Codul de Conduita UE a fost creat ca raspuns al cresterii consumului de energie in centrele de date. UE doreste sa informeze si sa incurajeze operatorii si proprietarii centrelor de date sa reduca consumul de energie intr-un mod eficient din punct de vedere al costurilor fara a diminua functiile critice ale centrelor de date. Evaluarea este conceputa conform unui set de bune practici pentru a reduce pierderile energetice ce includ utilizarea echipamentelor hardware eficiente energetic, instalarea sistemelor gratuite de racire si mentinerea unei temperaturi optime. Randamentul utilizarii energiei (PUE) reprezinta un indicator pentru eficienta utilizarii energiei electrice de catre centrele de date. In luna mai, Institutul Uptime a acordat centrelor de date IBM ratingul 1,65 pentru consumul mediu de energie, in comparatie cu media din industrie de 1,8. Cele 27 de centre de date IBM reprezinta o pondere de peste 70% din centrele de date externalizate de IBM in 15 tari din Europa. Majoritatea centrelor de date au fost create pentru a rula cloud computing, astfel incat sa ajute clientii de pe glob sa desfasoare operatiunile mai inteligent. Imbunatatirile energetice implementate in aceste centre de date au ajutat IBM sa indeplineasca un obiectiv fixat in 2007, conform caruia dorea sa dubleze capacitatea IT a centrelor de date in urmatorii trei ani, fara a creste consumul energetic.
“Centrele de date au reprezentat o parte importanta a istoriei IBM si sunt o parte semnificativa pentru utilizarea si costurile energiei”, a precizat Harry van Dorenmalen, Director IBM Europa. “Recunoasterea angajamentului si calitatilor noastre de leadership de catre Codul de Conduita UE este importanta pentru noi deoarece problemele referitoare la energie si clima fac parte din angajamentul IBM pe termen lung pentru leadership de mediu. Conform viziunii Smarter Planet putem reduce substantial consumul de energie in diverse modalitati in societate.”
IBM foloseste instrumente de analytics pentru a opera centrele de date, implementand Tehnologia Mobila de Masurare (MMT), dezvoltata de IBM Research. Aceasta tehnologie echipeaza centrele de date cu mii de senzori pentru a inregistra si analiza temperatura si fluxul de aer, astfel incat sa detecteze inflexiunile de temperatura. Oferind informatii referitoare la fluxul de aer, MMT ofera datele necesare pentru a raci in mod eficient centrele de date folosind un standard ridicat pentru securitate si siguranta si reduceri semnificative ale costurilor.
De asemenea, IBM mentine pozitia de lider in privinta eficientei energetice in centrele de date implementand practici uniforme ce includ inlocuirea echipamentelor hardware vechi cu servere mai eficiente energetic, rate mai bune de consolidare si virtualizare si utilizare eficienta si inteligenta a energiei electrice si a sistemelor de racire cu aer in operatiunile centrelor de date. Serviciile IBM au folosit excelenta operationala rezultata in urma rularii unor centre de date eficiente din punct de vedere energetic pentru a ajuta sute de clienti din Europa si din toate regiunile globului sa obtina rezultate similare.
Cele 27 de centre de date IBM ce au primit distinctii din partea Comisiei Europene reprezinta o pondere de peste 70% din centrele de date externalizate de IBM in 15 tari din Europa. Imbunatatirile energetice implementate in aceste centre de date au ajutat IBM sa indeplineasca obiectivul de a dubla capacitatea IT a centrelor de date in urmatorii trei ani, fara a creste consumul energetic.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite