Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Valoarea taxelor si impozitelor platite cu cardul s-a dublat in 2011

18 Ianuarie 2012Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, desfăşoară, în perioada ianuarie - martie 2012, pentru al treilea an consecutiv, campania naţională de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale.


În prezent, posesorii de carduri Visa pot plăti taxele şi impozitele cu cardul la POS-urile instalate la ghişeele administraţiilor fiscale în 145 de localităţi şi pe internet în 36 oraşe. Reţeaua de localităţi care acceptă plata prin card a taxelor şi impozitelor locale a crescut semnificativ în ultimii doi ani, în condiţiile în care această posibilitate era oferită doar de 30 de localităţi prin POS şi 5 online în anul 2009.


„Am dezvoltat şi promovat campanii pentru a sprijini extinderea numărului administraţiilor locale care acceptă plata cu cardul a taxelor şi impozitelor şi pentru informarea românilor privind acest serviciu, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Suntem bucuroşi că românii au primit extrem de bine posibilitatea de a plăti cu cardul taxele şi impozitele şi au realizat, în primele 11 luni din 2011, aproape 204.000 de tranzacţii de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor, de 1,7 ori mai multe decât în anul precedent”, a declarat Cătălin Creţu, General Manager România, Visa Europe.


Valoarea totală a taxelor şi impozitelor plătite cu cardul aproape s-a dublat în primele 11 luni din 2011 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, la 69,4 milioane de lei, potrivit datelor raportate de băncile din România, membre ale Visa Europe.


„Am observat că segmentul plăţilor online cu cardul a fost de departe cel mai dinamic, numărul şi valoarea tranzacţiilor crescând de peste şapte ori. Sperăm că numărul primăriilor care acceptă plata taxelor şi impozitelor cu cardul online, fără comision, va creşte semnificativ, pentru ca astfel să se evite cozile interminabile de la ghişeu şi cetăţenii să poată plăti oricând, de oriunde s-ar afla, în ţară sau în străinătate”, a continuat Cătălin Creţu.


Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut de la 301 lei în primele 11 luni din 2010 la 340 lei anul trecut.


Din 2 ianuarie până în 31 martie 2012, toţi cei care îşi plătesc taxele şi impozitele locale cu cardul Visa, vor putea participa la o promoţie în cadrul căreia se vor acorda 1.500 de premii prin tragere la sorţi, constând în rambursarea valorii impozitelor şi taxelor locale plătite cu cardul Visa, în limita a 250 de lei.
Visa Europe şi băncile membre vor continua discuţiile cu autorităţile locale pentru a introduce plata taxelor şi impozitelor locale prin card, până când cel puţin toate reşedinţele de judeţ din România vor oferi acest serviciu, fie prin POS, fie online.


Lista completă şi actualizată a primăriilor care acceptă plata cu cardul a taxelor şi impozitelor poate fi accesată la următoarea adresă: http://www.visa.ro/ro/taramuldeaur/promotii/impozitele/castiga_cu_visa.aspx.
Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite