Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Canopy™ – solutia wireless de banda larga oferita de Motorola

24 Noiembrie 2005



1. Prezentare


Este un produs MOTOROLA, comercializat de AGEXIMCO SRL, distribuitor MOTOROLA pentru Romania, Bulgaria si Moldova. Canopy™ reprezinta o alternativa optima pentru furnizorii de servicii in domeniul comunicatiilor pentru asigurarea legaturilor broadband P2P/P2M la frecvente de 2,4GHz, 5,4Ghz si 5,7GHz pe distante de pana la 60km cu viteze impresionante care ajung la 300Mbps. Are un pret accesibil si este usor de instalat.


Componentele de baza ale solutiei Canopy™ sunt:


  • Modulul „Client” (SM), de mici dimensiuni si consum redus este in intregime un echipament outdoor si reprezinta legatura propriului calculator sau a retelei locale (LAN) cu cel mai apropiat „Access Point”
  • Modulul „Access point” (AP) se conecteaza la reteaua locala printr-o interfata Ethernet standard si este folosit de computerele conectate la el asemenea unui hub sau switch central intr-o retea cablata. Access point-ul va da astfel posibilitatea sa creati un nod central al retelei. Un singur Access point poate deservi pana la 1200 module client.
  • Modulul „Backhaul” (BH) asigura comunicatia intre modulele „Access Point” sau intre „Access Point” si furnizorii de servicii. Aria de acoperire si siguranta comunicarii poate fi marita prin adaugarea de reflectoare parabolice elementelor radio deja existente.


    2. Aplicatii „point to point“ sau „point to multipoint“


    Canopy™ ofera furnizorilor de servicii Internet wireless (WISP)sau operatorilor si integratorilor de sisteme radio o extindere rapida si sigura a retelelor de date sau voce cu investitii minime in timp si echipamente. De asemenea se ofera posibilitatea providerilor de servicii sa configureze conexiuni, la cerere, pentru evenimente temporare cum ar fi targuri sau expozitii.

  • Primii care au descoperit avantajul acestui tip de echipament au fost marile corporatii, a caror dezvoltare rapida depindea de viteza de transmitere a informatiilor de la un punct de lucru la altul, iar timpul de realizare a unei retele cablate clasice reprezinta un serios impediment. Instalarea unei retele clasice poate dura cateva luni iar o parte dintre retelele de cablu deja existente nu sunt echipate pentru a suporta un canal de return, si convertirea lor pentru a suporta viteza mare pe banda larga poate fi foarte costisitoare. Canopy™ a fost raspunsul dat de Motorola acestei nevoi de comunicare in timp real, din ce in ce mai mari.
  • Daca, pana acum, acest serviciu a fost utilizat mai mult de companii, incepe sa fie bine primit si de clientii rezidentiali deoarece sunt din ce in ce mai multi oameni care lucreaza acasa (telework) si-si pot trimite documentele la sediul companiei la care lucreaza prin e-mail. Utilizarea sistemului de operare Windows XP pe computerele personale a usurat mult implementarea acasa a unei retele wireless si permite utilizatorilor sa-si conecteze computerul personal la Internet via unui „base station“ utilizand optiunea Internet Connection Sharing.
  • Furnizorii de servicii de voce si date analogice sau digitale (MPT1327, GSM, TETRA…) sunt a doua mare categorie care beneficiaza de avantajele oferite de Canopy™ prin inlocuirea vechilor legaturi E1 inter-site, fibra optica sau linii inchiriate, cu o legatura point-to-point ieftina si usor de realizat. In acest caz este necesara utilizarea unui convertor E1 – Ethernet.


    3. Avantaje


    Eficienta – sincronizarea prin GPS permite operatorilor reutilizarea frecventelor si marirea capacitatii retelei fara afectarea calitatii comunicatiilor pentru clientii deja existenti.


    Accesibilitate - posibilitatea de a oferi solutii de comunicatii si acces Internet pentru locatii in care instalarea cablurilor sau a fibrei optice este dificila. Distanta fata de un punct de acces poate ajunge pana la 60 km, in conditii de vizibilitate directa intre antene.


    Criptare – Canopy™ permite utilizatorilor echiparea cu noul AES (Advanced Encryption Standars), algoritm adoptat si de Institutul National de Standarde si Tehnologii (NIST).



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite