Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

Piata de Business Analytics va creste cu 8,2% in 2012

23 Ianuarie 2012



IDC a prezentat recent un nou instrument de masurare semestriala a evolutiei pietei de solutii de analiza si management al permformantei companiilor – „Worldwide Semiannual Business Analytics Tracker“ –, care acopera 12 segmente de piata, 49 de tari si 300 de furnizori de astfel de solutii.
Conform primelor rezultate furnizate de IDC, Oracle si-a mentinut suprematia pe zona solutiilor de tipul Business Analytics si in primul semestru din din 2011, cu o crestere anuala de 17,9%, ceea ce ii asigura o cota de piata de 20%. Principali concurenti ai Oracle pe acest sector, SAP, IBM, SAS Institute si Microsoft, au inregistrat de asemenea cresteri importante pe zona de BA in perioada similara. La nivel global, primii 14 jucatori din piata de BA au generat venituri de peste 100 de milioane de dolari pe primul semestru din 2011.
Segmentele cele mai productive din cele 12 analizate de IDC sunt: instrumentele de analiza si raportare, solutiile de management al bazelor de date, aplicatiile de gestiune a strategiilor si performantei financiare, precum si solutiile analitice pentru managementul relatiilor cu clientii. Aceste 5 segmente au reprezentat circa 73% din volumul total al pietei de Business Analytics, in primul semestru din 2011 (in crestere cu 13,8% fata de 2010), generand venituri de aproximativ un miliard de dolari.
La nivel geografic, Statele Unite a reprezentat in 2011 principala piata pentru solutiile de BA, detinand o cota de 44%, si vor inregistra o crestere de 8% in 2012. Zona Asia/Pacific, Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa vor avea anul acesta cresteri semnificative, conform IDC 15 tari din aceste regiuni inregistrand cresteri de doua cifre.
La nivel mondial, IDC estimeaza ca piata de BA va inregistra, per total, o crestere de 8,2% in 2012, generand o cifra de afaceri de 33,9 miliarde de dolari.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite