Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

TotalSoft anuntă rezultatele financiare pentru 2011

25 Ianuarie 2012



Compania TotalSoft anuntă închiderea anului 2011 cu o cifră de afaceri consolidată de 25,92 milioane de euro şi un EBITDA de 4,5 milioane de euro. Veniturile înregistrate în România au însemnat 21,96 milioane de euro, în creştere cu 21,41% fată de cele înregistrate în 2010, diferenta provenind din implementări de solutii complexe în conturi internationale.


În structura cifrei de afaceri din România, cel mai mare aport l-a avut linia de business Charisma, care a generat venituri de 17,91 milioane de euro, însemnând cca 81% din cifra de afaceri realizată de companie pe această piată. Charisma ERP a contribuit cu 77% în această cifră, sistemul dedicat managementului resurselor umane Charisma HCM a contribuit cu 17%, iar sistemul Charisma Medical Software cu 6%.


Segmentele de piată care au înregistrat cele mai mari ponderi au fost retail/distributie (32,9%), productie (21,9%), servicii (19,63%) şi financiar bancar (13,16%). Printre companiile care s-au alăturat portofoliului de clienti Charisma în 2011 se numără Garanti Leasing, Muntenia Medical Hospital, Mobiup Online, Simba Invest, TCE 3 Brazi, Dinamica Impex, European Eye Centers, Coca-Cola, General Electric Bulgaria, MedLife, Niro Grup, Diana, Gral Medical, Metalplast, Scop Computers sau Prospectiuni.


În acelasi context, TotalSoft s-a clasat, pentru al doilea an consecutiv, pe locul 1 în topul furnizorilor de solutii ERP din România, conform studiului realizat de compania independentă de analiză de piată Pierre Audoin Consultants (PAC). Studiul, publicat în septembrie 2011, care a analizat cifrele de afaceri realizate în 2010 de către 20 de jucători din piata ERP românească, a arătat o crestere a cotei de piată TotalSoft la 14% în conditiile unei stagnări a pietei ERP în jurul valorii de 100 milioane de euro.


Divizia de Project Management Primavera a adus venituri de aproape 3 milioane de euro, portofoliul de clienti depăsind cifra prognozată de 650 de companii. Solutiile diviziei sunt prezente în toate domeniile de activitate: constructii civile, industriale si de infrastructură, proiectare, productie, retail, administratii publice, regii autonome, santiere navale, majoritatea clientilor provenind din domeniul oil&gas (cel mai reprezentativ contract fiind cel de consultantă în project management semnat cu SATORP – constructorul celei mai mari rafinarii din lume - Jubail Refinery).


TotalSoft a lansat în 2011 o strategie de diversificare a portofoliului de solutii, atât prin produse software proprietare, cât şi prin încheierea unor parteneriate strategice. Pozitionarea companiei ca producător de software destinat dispozitivelor mobile a demarat prin lansarea de produse atât pe platformă iOS (Charisma Analyzer, Cell Monitor, Portfolio Management, Medical Software EMR, My Tasks), cât si pe platformă Android (Charisma Mobile SFA, dedicat fortelor mobile de vânzare).


În acelaşi timp, compania a încheiat parteneriate strategice cu Tableau Software, unul dintre liderii mondiali în vizualizarea datelor şi furnizorul celei mai puternice tehnologii de business intelligence din lume, cu Lumesse, cel mai titrat furnizor european în solutii de talent management, cu un portofoliu de peste 1.900 de clienti în 70 de tări, dar şi cu Eficientizare.ro, pentru furnizarea de solutii software de GPS Tracking. Acestora li s-au alăturat o serie de parteneriate strategice comerciale, precum cel semnat cu Lugera & Markler, în urma căruia Lugera va utiliza Charisma HCM ca platformă de furnizare a serviciilor BPO (Business Process Outsourcing) către clientii săi din România, Slovacia, Cehia, Polonia, Croatia si Ucraina.


TotalSoft preconizează pentru anul 2012 o cifră de afaceri consolidată de 30 de milioane de euro si un EBITDA consolidat la 5 milioane de euro. În următorii 3 ani, TotalSoft are ca obiectiv depăşirea pragului de 50 de milioane de euro cu o rată de profitabilitate de 20%, deci obtinerea unui EBITDA de minim 10 milioane de euro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite