Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Router avansat TOPEX

24 Noiembrie 2005



In premiera mondiala, solutie mobila pentru trafic simultan de date si voce folosind tehnologia 3G UMTS


Topex a lansat in aceasta toamna routerul avansat Bytton UMTS. Acesta foloseste tehnologia 3G UMTS si este conceput pentru a oferi acces wireless la Internet in banda larga si simultan, posibilitatea efectuarii apelurilor de voce. El functioneaza pe baza unui modul UMTS incorporat si a unui SIM, necesitand activarea serviciului de voce si date de la operatorul retelei 3G.


Routerul Topex este o solutie rapida pentru a conecta o retea LAN, cablata sau radio, peste reteaua mobila UMTS. Debitul de date asigurat este ridicat asigurand viteza download pana la 384 kbps, transfer de date intre clientii fara fir pana la 54 Mbps, transfer de date intre clientii Ethernet pana la 100 Mbps.


In acelasi timp este si o solutie pe deplin mobila de acces la Internet: este WiFi pe partea de LAN datorita Access Point-ului integrat de tip WiFi 802.11g/b, WiFi pe partea de WAN datorita conexiunii UMTS, iar configurarea de la distanta prin navigatorul de Web inseamna ca nu mai sunt necesare deloc cabluri, cu exceptia celui de alimentare! Ofera securitate ridicata pentru calculatorul Dvs. (firewall de calitate industriala, filtrarea accesului, SPI, criptare WEP).


Prin cele patru porturi LAN 10/100 se pot interconecta direct patru PC-uri sau se pot cascada cu alte dispozitive, in timp ce punctul de acces fara fir tip 802.11b+g permite imbinarea legaturilor cu si fara fir. De asemenea, BYTTON dispune de un port WAN ce poate fi folosit pentru o alta legatura suplimentara broadband la Internet.


Bytton este un dispozitiv plug&play de conectare la Internet. El permite accesul la Internet a mai multor utilizatori, folosind caracteristica IP PnP, ceea ce inseamna ca noii utilizatori si configuratiile de IP sunt recunoscute automat, astfel ca utilizatorii nu mai trebuie sa isi reconfigureze calculatorul, notebook-ul sau asistentul personal (PDA). Routerul Topex realizeaza o gestionare avansata a legaturii Internet prin stabilirea automata a conexiunii UMTS la detectarea traficului, deconectarea legaturii atunci cand traficul inceteaza, suport deplin pentru translatarea adreselor de retea (NAT), suport avansat pentru rutare (GRE, RIPv2).


Folosirea Bytton asigura firmelor si reducerea costurilor pentru convorbirile fix - mobil prin transformarea acestora in convorbiri mobil - mobil in cadrul aceleiasi retele.


Bytton permite accesul la Internet pentru utilizatorii de tip prepaid. Protocolul RADIUS suportat de BYTTON este folosit pe scara larga pentru autentificarea, autorizarea si contabilizarea (AAA) centralizata a unor utilizatori distanti, distribuiti.


Din punctul de vedere al alimentarii, Bytton este un dispozitiv cu consum redus de putere ceea ce insemna reducerea disipatiei termice, deci nu necesita ventilatoare, nu are parti in miscare, are o fiabilitate ridicata si nu face zgomot.


Dotari hardware:

  • Access Point 802.11b+g pentru retea locala fara fir
  • Doua porturi USB 2.0
  • Switch Fast-Ethernet cu 4 porturi pentru conexiuni LAN
  • Un port Fast-Ethernet pentru legatura Ethernet WAN
  • Slot de card SIM pentru modulul UMTS
  • Port de voce tip FXS sau FXO



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite