Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

IBM introduce capabilitatile de analiza pentru social business

27 Ianuarie 2012



IBM a anuntat noi aplicatii software si servicii care ofera capabilitati de relationare ampla pentru angajatii implicati in activitati de socializare. Acum, organizatiile pot aplica solutii de analliza pentru initiativele social business, permitandu-le sa obtina informatii utile asupra fenomenului de socializare oricand si oriunde si sa foloseasca aceste informatii in timp real.


IBM anunta noi servicii cloud si o noua versiune a platformei sale destinate colaborarii, IBM Connections. Noul software incorporeaza capabilitati avansate de analiza, monitorizare date in timp real si retele colaborative mai rapide atat in interiorul cat si in afara organizatiei prin intermediul serviciilor IBM SmartCloud.


Acum, organizatiile pot integra si analiza volume mari de date generate de catre oameni, dispositive si senzori si pot standardiza mult mai usor aceste informatii cheie pentru a mari viteza proceselor de business si a imbunatati procesul decizional. Prin obtinerea de informatii utile despre tendintele clientilor si ale pietei, dar si despre parerile angajatilor, companiile pot identifica modele critice care sa le ajute nu numai sa reactioneze rapid la schimbarile pietei, dar si sa anticipeze efectele actiunilor viitoare.


De exemplu, specialistii din marketing pot obtine acum acces in timp real la informatii ce evidentiaza modelele si perceptiile consumatorilor cu privire la tendintele in marketing si servicii, permitandu-le, astfel, sa isi adapteze cu usurinta campaniile. Cu un simplu click specialistii pot reactiona la aceste informatii cheie prin crearea in mod automat a unei retele sociale care sa reuneasca experti din diferite zone geografice si sectoare ale pietei, raspunzand rapid la aceste provocari.


Popularitatea in crestere a retelelor sociale are un efect important asupra companiilor deoarece noua generatie de angajati doreste aplicatii cu capabilitati de socializare. Conform Forrester Research, se estimeaza ca oportunitatea de piata pentru aplicatii social enterprise va creste cu 61% pana in 2016, ajungand la valoarea de 6,4 miliarde de dolari, fata de 600 de milioane de dolari in prezent.* In acelasi timp, organizatiile utilizeaza capabilitatile de socializare pentru a transforma fiecare departament operational, dar nu detin instrumentele necesare pentru a obtine si utiliza corespunzator informatiile utile din volumul imens de date disponibil.


Pentru a raspunde acestor provocari, IBM ofera noi aplicatii software si servicii cloud ce introduc sisteme de analiza in mediile de socializare:


•Noi aplicatii software de analize social business ce integreaza pagini wiki, bloguri, email, fluxuri de activitati si identifica datele relevante. Aplicatia permite colaborare instant printr-un singur click si abilitatea de a construi comunitati sociale atat in interiorul cat si in exteriorul organizatiilor pentru a creste loialitatea clientilor si pentru a imbunatati rezultatele de business.
•Noi aplicatii software ce integreaza capabilitati de interactiune sociala cu solutii de enterprise content management pentru a conecta oamenii la informatii, astfel incat sa eficientizeze procesul decizional.
•Noua platforma IBM SmartCloud for Social Business simplifica accesul la date partajate, retele sociale, comunitati, intalniri online, mesagerie instant, email si calendar. Suplimentar, IBM SmartCloud for Social Business va furniza o suita de productivitate bazata pe mediul cloud ce permite utilizatorilor sa editeze documente in acelasi timp.
•Noi aplicatii de mesagerie si colaborare ce ofera beneficiile experientelor integrate in mediul web si pe dispozitive mobile, furnizand un singur punct de acces pentru toate procesele de business.


IBM a anuntat de asemenea noi clienti ce folosesc social software si serviciile de colaborare cloud. IBM a devenit astfel unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii software-as-a-service (SaaS). Noii clienti, ce includ Kraft, Electrolux, MIT Lincoln Labs, Colgate-Palmolive, 3M, BlueCross Blue Shield of Florida, Dutch Tax Office, Premier Healthcare si Brunswick se numara printre milioanele de utilizatori ai software-ului si serviciilor IBM de socializare si colaborare, atat in mediul cloud, cat si pe dispozitive mobile.


„Exista oportunitati nelimitate pentru social business de a transforma modul in care conectam oameni si procese, si putem creste viteza si flexibilitatea operatiunilor de business”, a precizat Alistair Rennie, General Manager, Social Business, IBM. „Un social business de succes poate elimina barierele de colaborare si poate integra retelele sociale in contextul activitatilor zilnice, pe orice dispozitiv, pentru a imbunatati productivitatea si pentru a creste viteza procesului decizional”.


Noi aplicatii software ajuta clientii sa devina ’’social’’ la locul de munca


IBM a anuntat o versiune beta a noii platforme de socializare, IBM Connections. Sustinut de sisteme de analiza, IBM Connections livreaza cea mai variata gama de capabilitati, printre care se numara pagini wiki, bloguri, activitati, pentru a ajuta organizatiile sa colaboreze rapid. IBM Connections include abilitatea de a accesa conturi de email, calendar si activitati de business din interiorul platformei Connections, astfel unificand experienta colaborativa.


Una dintre concluziile importante ale IBM Social Business Jam din 2011 – o discutie online, in timp real, cu 4.000 de participanti, a fost ca activitatile specifice Social Business trebuie sa fie integrate si standardizate cu procesele de business pentru a fi eficiente.


Pentru a ajuta clientii sa rezolve aceasta provocare, IBM anunta IBM Connections Enterprise Content Edition, o solutie integrata de management al continutului retelelor sociale ce imbina scalabilitatea unei retele sociale cu solutii de management al continutului si caracteristici de conformitate si control necesare utilizatorilor din companii. Creata pentru a administra intregul ciclu de viata al documentelor, continutului web si social, solutia IBM Connections Enterprise Content Edition imbunatateste abilitatea de a partaja cunostinte, de a obtine informatii si de a crea continut cu valoare ridicata prin intermediul continutului avansat, gestionarii documentelor si cazurilor de utilizare.


Noi servicii securizate de colaborare in mediul cloud


Conform Forrester Research Inc., cloud computing va creste de la afaceri ce insumau 41 miliarde de dolari in 2010 la 241 miliarde de dolari in 2020.** Pentru a raspunde acestei oportunitati, IBM anunta IBM SmartCloud for Social Business. IBM integreaza serviciile LotusLive sub portofoliul SmartCloud alaturandu-se solutiilor de business livrate de IBM pe piata, ce includ sisteme din domeniile e-Commerce, Analytics si solutii specifice precum Smarter Cities.


Noile servicii ofera utilizatorilor acces printr-un singur click la retele sociale, fisiere partajate, intalniri online, conturi de email, calendar si mesagerie instant, permitand clientilor sa colaboreze in interiorul si in exteriorul organizatiei, asociind transformarea de business cu beneficiile economice ale modelelor flexibile de livrare in mediul cloud.


Suplimentar, o noua capabilitate a IBM SmartCloud for Social Business este o suita de productivitate bazata pe mediul cloud, IBM Docs. Solutia IBM Docs, ce va fi disponibila pe piata in 2012, permite organizatiilor sa colaboreze simultan la procesarea documentelor, foilor de calcul si prezentarilor in mediul cloud pentru a imbunatati productivitatea. Utilizatorii IBM Docs vor putea stoca si partaja documente in IBM SmartCloud, edita documente simultan in timp real sau realoca sectiuni ale documentelor astfel incat utilizatorii sa lucreze in mod privat, usurand administrarea revizuirilor din partea mai multor autori.


Oferita in 22 de limbi, aplicatia IBM SmartCloud for Social Business este disponibila in mod gratuit pentru o perioada de proba de 60 zile la adresa ibmcloud.com/social.


Experiente integrate pe dispozitive mobile
Se estimeaza pana in 2013, 1,19 miliarde de oameni vor detine cel putin un dispozitiv mobil. Pentru a raspunde cerintelor acestora, noua aplicatie software IBM de socializare suporta cele mai populare dispozitive mobile, inclusiv tabletele.


IBM anunta lansarea versiunii beta a IBM Lotus Notes and Domino, Social Edition, o platforma de mesagerie si colaborare creata pe standarde open ce ofera utilizatorilor abilitatea de a actiona in functie de orice activitate din cadrul contului de email. Indiferent de activitate – accesarea mesajelor de pe un dispozitiv mobil sau desktop, partajarea materialelor video sau fisierelor – utilizatorii nu mai trebuie sa intre pe site-uri third party. Suplimentar, beneficiind de experienta integrata a social mail, utilizatorii pot raspunde mai eficient activitatilor si sarcinilor zilnice.


IBM intentioneaza sa ofere suport pentru email, calendar si contacte in versiunea beta a IBM Lotus Notes Traveler pentru Microsoft Windows Phone ce va rula pe dispozitive Nokia si HTC. Se estimeaza ca versiunea beta va fi disponibila in prima jumatate a anului 2012.


De asemenea, IBM introduce un nou program cu costuri reduse pentru utilizatorii terminalelor BlackBerry, astfel incat acestia sa acceseze conturile de email in mediul cloud. Dezvoltat pe baza experientei IBM Mobile Enterprise Services si sistemelor avansate de securitate BlackBerry Enterprise Server, IBM ajuta la livrarea standardelor de securitate si fiabilitate disponibile la conturile de email on-premise in mediul cloud, incluzand control administrativ pentru gestionarea dispozitivelor mobile.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite