Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> IT ca Serviciu >> Stiri si comunicate

ERP īn Cloud pe platforma Microsoft Dynamics NAV, parte a strategiei AGER Solutions

01 Februarie 2012



Articolul face parte din Suplimentul Cloud Computing realizat de Market Watch şi Microsoft, disponibil aici.


Robert Iordache,
General Manager AGER Solutions

„Oferta de licentiere în regim Software-as-a-Service / ERP în Cloud ne ofera oportunitatea de a adresa o categorie delicata de clienti, respectiv cea a companiilor care au probleme reale de buget. Iar climatul economic din ultimii 2-3 ani a facut ca numarul companiilor cu limitari bugetare sa devina din ce în ce mai mare. Totodata, prin standardizarea ofertei SaaS pe verticalele pe care AGER Solutions a cumulat know-how în decursul celor 8 ani de activitate putem adresa mai eficient companiile care au optat deja pentru externalizarea serviciilor IT si care au depasit deci bariera de mentalitate.“

Ager
- An înfiintare: 2004
- An din care a devenit partener Microsoft: 2004
- Tip de partener: Microsoft Partner
- Competente/Specializari: Competenta Gold în Enterprise Resource Planning - Microsoft Dynamics NAV
- Efectiv echipa: 35
- Verticale acoperite prin proiectele realizate: distributie, constructii, utilitati, servicii profesionale, productie, media
- Clienti reprezentativi: Enterprise Business Systems, Dalkia, Den Braven, TVR, Wilo, WIEE, Wirom, Antalis, Viarom, Comfert, ACO.
- Contact: www.ager-solutions.ro , telefon: 021.233.8096, e-mail: office@ager-solutions.ro


Cu o vechime în piaţă de 8 ani şi cu 95 de proiecte gestionate, AGER Solutions se poziţionează ca unul dintre cei mai eficienţi parteneri locali Microsoft pe zona soluţiilor ERP Microsoft Dynamics NAV, reuşind să-şi adauge în portofoliu primul client al unei soluţii ERP Microsoft Dynamics NAV livrate în regim de licenţiere SaaS.

Partener Microsoft din 2004, AGER Solutions a ocupat frecvent prima poziţie în clasamentul partenerilor Microsoft Dynamics NAV din România. Cea mai recentă nominalizare în vârful ierarhiei este cea de la sfârşitul anului financiar Microsoft 2011.

Deşi modelul de business al AGER Solutions este bazat preponderent pe licenţierea în regim on-premises, odată cu lansarea şi pe plan local a ofertei de servicii Cloud Computing de către Microsoft România, compania a adoptat o strategie de abordare graduală a noilor tehnologii. Prima etapă – demarată la începutul anului trecut – a fost cea a dezvoltării propriei oferte pe modelul de licenţiere Software-as-a-Service (SaaS) şi de armonizare a acesteia cu oferta deja existentă.

În scurt timp, strategia AGER Solutions a dat rezultate, compania reuşind să-şi treacă în portofoliu primul client local al unei soluţii ERP Microsoft Dynamics NAV livrate în regim SaaS, respectiv firma Enterprise Business Systems (vezi studiul de caz).

„Interesul nostru faţă de zona de Cloud Computing s-a materializat odată cu primul proiect de acest gen, care a fost realizat pentru EBS România. Practic, acesta a realizat o analiză asupra investiţiilor de start-up pe care dorea să le facă şi a constatat că modelul SaaS îi aduce numeroase beneficii, opţiune pe care ar trebui să o evalueze mai multe companii mici spre medii sau start-up-urile care nu au resurse interne pentru gestiunea IT şi care doresc externalizarea infrastructurii şi serviciilor. (…) Din punct de vedere al partenerului Microsoft, suntem întotdeauna deschişi să promovăm modelele de business Microsoft. Pe măsură ce Microsoft depune eforturi de readiness pe partea de platformă pentru Microsoft Dynamics NAV în Cloud, noi, ca partener, ne ajustăm oferta pentru a include şi această opţiune clienţilor noştri“, ne-a declarat Robert Iordache, general manager AGER Solutions.

Abordarea graduală adoptată de către AGER Solutions este justificată, pe de o parte, de necesitatea pieţei şi a companiilor locale de adaptare treptată la modelul de consum al tehnologiei sub forma de serviciu, atunci când este vorba de aplicaţii critice precum soluţiile ERP. Pe de altă parte, este vorba de armonizarea ofertei şi de necesitatea analizei atente a potenţialilor clienţi (din punct de vedere al cerinţelor, al competenţelor tehnice, al resurselor financiare etc.).

Justeţea acestei abordări este confirmată de faptul că AGER Solutions desfăşoară în prezent discuţii cu mai mulţi potenţiali clienţi interesaţi de oferta ERP Microsoft Dynamics NAV în Cloud. „Interesul preponderent pe această direcţie vine din partea companiilor mici şi mijlocii, în special din partea acelor companii care au mai apelat deja la exernalizarea serviciilor IT – care au, de exemplu, infrastructura IT găzduită la un furnizor. Iar în ceea ce priveşte această direcţie, cea a externalizării serviciilor IT, din ce în ce mai multe companii locale optează pentru această soluţie“, explică Robert Iordache.

Abordarea promovată de AGER Solutions este susţinută şi prin demararea unui proces de standardizare a ofertei SaaS a companiei, respectiv de creare a unor pachete dedicate pe anumite verticale, care să includă şi serviciile aferente, dezvoltate pe baza bibliotecilor de best-practices acumulate de companie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite