Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Stocare >> Stiri si comunicate

Intel prezintă noile SSD-uri 520

08 Februarie 2012



Intel a anunţat seria Intel Solid-State Drive 520 (Intel SSD 520), cele mai rapide unităţi de stocare ale companiei. Noile SSD-uri Intel de 6 gbps SATA III au fost construite folosind procesul de fabricaţie pe 22nm NAND, reprezentând o soluţie optimă chiar şi pentru entuziaşti, gameri, utilizatorii care folosesc programe de editare audio video sau IMM-uri.

Orice aplicaţie necesită o lăţime de bandă mare, latenţe mici şi o viteză accelerată. Toate aceste caracteristici sunt incluse în noile unităţi Intel SSD 520. Dezvoltatorii de software, arhitecţii, contabili, inginerii, muzicienii, creatorii de media şi artiştii sunt doar câteva categorii de utilizatori care vor găsi în noile SSD-uri Intel caracteristici care le pot îmbunătăţi substanţial productivitatea. Având o performanţă ridicată la randare, la compilare, la bootare şi la transferul de date, utilizatorii vor putea folosi multitasking-ul şi nu vor mai trebui să mai aştepte până când una dintre cerinţele lor este finalizată pentru a-şi continua munca.

Folosind memorii flash pe 25nm şi dispunând de interfaţa 6gbps SATA III, noile SSD-uri Intel folosesc procesorul LSI SandForce Flash Storage combinat cu un firmware Intel validat. Intel SSD 520 poate oferi un maxim de 80,000 (IOPS) la o scriere random de 4K, respectiv 50,000 IOPS la o citire random de 4K. De asemenea, noile unităţi au o performanţă secvenţială ridicată la citire/scriere, atingând 550 MB/s, respectiv 520MB/s, îmbunătăţind astfel productivitatea utilizatorilor. Acest valori sunt validate de mii de ore de testare, de cele 5.000 de teste individuale realizate de Intel şi de garanţia pe 5 ani.

Intel SSD 520 va avea următoarele noi caracteristici: o capacitate de stocare care variază între 60 şi 480 GB, standard de criptare avansată (ASE) de 256 biţi şi o protecţie mai mare a datelor în caz de furt sau întreruperea alimentării cu energie. Potrivit benchmarking-ul PCMark Vantage, utilizatorii Intel SSD 520 vor observa o îmbunătăţire a vitezei de răspuns a PC-ului de până la 78%, iar gamerii vor vedea o creştere a performanţei cu până la 88%.



Tags: stocare, Intel, SSD

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite