Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Canon lanseaza primele lentile wide-angle din lume dotate cu stabilizator de imagine

09 Februarie 2012



Canon extinde faimoasa serie de lentile EF, prin lansarea a trei noi obiective destinate profesioniştilor si pasionaţilor de fotografie. Noua lentilă profesională EF 24-70mm f/2.8L II USM este o actualizare a popularului model EF 24-70mm f/2.8L USM, în timp ce noile modele EF 24mm f/2.8 IS USM şi EF 28mm f/2.8 IS USM sunt primele lentile din lume cu unghi larg, ce includ tehnologia de stabilizare optică a imaginii.

EF 24-70mm f/2.8L II USM: zoom standard performant
Noul EF 24-70mm f/2.8L II USM dispune de optică complet reproiectată pentru a oferi claritate remarcabilă. Design-ul compact îl face ideal pentru orice şedinţă foto, iar o gamă de îmbunătăţiri optice îi oferă performanţe ridicate – capturând detalii incredibile pe tot cadru şi reducând distorsiunea pe toată gama de zoom, în special la lungimea focală maximă 70mm.
Cu un sistem optic reproiectat, care include doua elemente Ultra-low Dispersion (UD) şi un element asferic Super UD pentru a reduce aberaţiile cromatice şi estomparea culorilor, obiectivul oferă constant imagini clare cu contrast ridicat. Fiecare element al lentilei este învelit cu un strat Super Spectra pentru a reduce apariţia efectelor de ghosting şi flare, oferind în acelaşi timp un excelent echilibru de culoare. În plus, un strat de fluor reduce cantitatea de praf, murdărie şi amprente ce se depune pe partea din faţă şi din spate a lentilei, ajutând la menţinerea unei imagini de calitate superioară.
Noua lentilă EF 24-70mm f/2.8L II USM, permite fotografilor să captureze de aproape subiectul, cu focalizare de la distanţa minimă de 0,38 m la toate distanţele focale din intervalul de zoom. Pentru a asigura o focalizare automată precisă, noua lentilă dispune de un motor UMS ce lucrează împreună cu un procesor de înaltă performanţă şi algoritmi AF avansaţi. Pentru cei care preferă să menţină control deplin în fiecare fotografie, focalizarea manuală le va permite să regleze şi să modifice cu precizie imaginea, chiar si atunci cand modul AF este activat.

Seria de lentile L
Modelul EF 24-70mm f/2.8L II USM este cel mai nou obiectiv din seria L, ce oferă ultimele îmbunătăţiri de la Canon. Structura obiectivului a fost îmbunătăţită pentru a oferi fiabilitate ridicată pentru mecanismul de zoom şi o rezistenţă mai mare la şocuri în cilindrul lentilei. Dimensiunea lentilei a fost redusă cu 10 mm faţă de modelul precedent, oferind portabilitate sporită şi mai mult confort în utilizarea de zi cu zi. Un nou buton Zoom Lock permite fotografilor să blocheze poziţia zoom-ului la deshidere maximă pentru a preveni deteriorarea lentilei atunci când vă deplasaţi, în timp ce construcţia rezistentă la praf şi apă permite utilizatorilor să fotografieze în condiţii dure.

Primele lentile wide-angle din lume dotate cu stabilizator de imagine
Canon lansează astăzi încă două modele, EF 24mm f/2.8 IS USM şi EF 28mm f/2.8 IS USM - primele lentile wide-angle fixe din lume, de 24mm, respectiv 28 mm, ce deţin tehnologia de stabilizare optică a imaginii. Ambele lentile oferă o flexibilitate excepţională permiţând fotografilor să captureze o gamă şi mai largă de scene şi subiecte – combinând o deschidere rapidă a diafragmei cu modulul IS pentru a se obţine rezultate clare la fotografierea fără trepied, chiar şi în condiţii de luminozitate scăzută.

Oferind ca avantaj până la 4-stops în comparaţie cu lentilele fără IS, ambele obiective sunt ideale pentru a acoperi o suprafaţă mai mare a scenei mulţumită distanţelor focale mai mari. Cele două lentile oferă o diafragmă f/2.8, permiţând fotografilor să exploreze cu adâncimea de câmp sau să fotografieze în condiţii de luminozitate scăzută. Apertura largă şi tehnologia IS fac ca aceste lentile să fie ideale pentru fotografierea subiecţilor în mişcare, în timp ce tehnologia IS de la Canon poate detecta deplasarea deliberată(panning), trecând automat de la modul Normal IS la Panning IS şi ajutând utilizatorii să surprindă mişcarea cu o precizie mai mare.
Performanţele AF de mare viteză, precum şi silenţiozitatea sunt oferite prin includerea unui motor USM şi a unor opţiuni adiţionale precum un control AF optimizat. Focalizarea manuală continuă oferă posibilitatea de a face ajustari chiar şi atunci când modulul AF este activat, în timp ce distanţa minimă la focalizare de 0.20m (EF 24mm f/2.8 IS USM) şi 0.23m(EF 28mm f/2.8 IS USM) permite fotografilor să se apropie mai mult de subiecţi.

Concepute pentru performanţă
Ambele modele, EF 24mm f/2.8 IS USM şi EF 28mm f/2.8 IS USM, beneficiază de caracteristici optice reconcepute pentru a îmbunătăţi calitatea imaginii şi a reduce nevoia de post-producţie. Un element asferic din sticlă turnată, a fost introdus în lentilă pentru a corecta aberaţiile din sistemul optic, în timp ce învelişul Canon Super Spectra reduce efectele de ghosting şi flare pentru a oferi imagini de calitate. Pe suprafaţa externă, ambele modele oferă o serie de similitudini de proiectare cu gama de lentile Canon L, o peliculă similară pe cilindru si un design asemănător pentru inelul de focalizare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite