Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

Ce aduce nou Tableau Software 7?

14 Februarie 2012




Tableau Software a anuntat lansarea versiunii 7 a suitei decizionale, versiune care beneficiaza de numeroase imbunatatiri ale functiilor de vizualizare si analiza, precum si de un motor de gestiune de datelor imbunatatit. Noua versiune a sistemului BI, dezvoltata pe principii ce au la baza asteptarile clientilor, vine cu o serie de imbunatatiri atat in zona de experienta de utilizare, cat si in ceea ce priveste performanta intregului sistem. Rapoartele sunt mult mai simplu de construit, indiferent de numarul de informatii analizate, facand mult mai usoara identificarea oportunitatilor si amenintarilor pentru orice manager.
Functionalitatile aduse in zona de reprezentare grafica a informatiilor au avut ca scop cresterea relevantei corelarii datelor in vederea exprimarii optime a trendurilor si a extremelor. Printre acestea se numara:
- Harti customizabile: Tableau 7 permite acum corelarea indicatorilor cu zone geografice afisate printr-o cromatica diferita. In functie de valoarea indicatorilor, fiecare zona geografica va primi o culoare predefinita. Spre exemplu, daca se urmareste cresterea economica in Romania pe judete, acestea vor primi culori in functie de nivelul de crestere;
- Grafice corelate: Acum este posibil ca intr-un singur grafic sa fie vizibile toate tipurile de variatii. De pilda, in cazul in care un manager analizeaza cresterea cifrei de afaceri a companiilor partenere pe intervale valorice, va putea vedea in acelasi grafic atat variatiile pe intervale mici, cat si variatiile totale (incluzand aici intervalele mici, medii si mari);
- Facilitati noi in legatura cu hartile: In plus fata de posibilitatile de corelare vizuala a zonelor geografice cu indicatorii,noua versiune a sistemului BI ofera o serie de alte noi facilitati: • mai multe harti • denumiri multiple ale punctelor/zonelor geografice (in functie de limba, tipurile de abrevieri) • posibilitatea de a adauga noi puncte geografice in functie de longitudine si latitudine • identificarea automata a punctelor pe harta si centrarea acesteia pentru o vizualizare relevanta. Tableau 7 simplifica astfel analiza datelor coreland indicatorii cu timpul si spatiul geografic.
In plus, prin noua interfata, Tableau 7 ofera un spatiu de lucru mai usor modulabil care permite previzualizarea modificarilor pe care utilizatorul doreste sa le faca.
O modificare majora este adusa de implementarea Tableau Data Server, care ofera, la randul ei, o serie de beneficii:
- interogarea bazei de date se face o singura data, iar accesarile noi vor folosi datele extrase anterior, se va economisi astfel timp in executarea analizelor prin inlaturarea interogarilor succesive ale acelorasi date;
- statiile de lucru se vor putea conecta instant la server, prin implementarea conexiunilor de tip proxy, fara a mai fi nevoie de alte setari;
- utilizatorii beneficiaza de posibilitatea de a avea un spatiu de lucru personalizat.
In plus, prin utilizarea Tableau Server, pe langa optiunea de a partajarea continutul intre utilizatori, este posibila si crearea de grupuri care au acces selectiv la informatii.

Conform studiilor Gartner din ultimii ani, Tableau Software este cea mai de succes solutie BI ( Business Intelligence ) la nivel mondial (detalii aici). Motivele principale pentru care utilizatorii au acordat punctaje maxime acestei solutii sunt, in principal:
- Gradul ridicat de intuitivitate al sistemului, solutia BI de la Tableau creste productivitatea utilizatorilor;
- Este cel mai folosit sistem BI la nivel de companie deoarece poate fi utilizat si de persoane non-tehnice pentru realizarea de rapoarte parametrizate, dashboard-uri personalizate, analize previzionale si nu numai
- Nivelul ridicat de calitate al sistemului
- Solutia BI are cel mai simplu proces de upgrade, astfel ca majoritatea utilizatorilor folosesc ultima versiune a aplicatiei pentru a beneficia de noile instrumente incorporate.

Senior Software a incorporat deja in sistemele oferite platforma Tableau Software 7 ca instrument dedicat de analiza si vizualizare a datelor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite