Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

BITSoftware adauga un modul de analiză şi raportare stocuri şi inventar în soluţia SocrateBI

20 Februarie 2012



Pentru a putea îmbunătăţi performanţele companiilor, managerii au nevoie de o perspectivă completă şi în timp real asupra tuturor indicatorilor de performanţă ai afacerii pe care o conduc. Procesul continuu şi imperativ de luare a deciziilor de business se bazează pe raportarea la valorile-cheie, analiza riguroasă a datelor şi monitorizarea indicatorilor de performanţă, acest ciclu complet de analiză a afacerii permiţând managerilor să-şi perfecţioneze modul în care gestionează activităţile.
Pentru companiile din retail şi distribuţie, de exemplu, a avea o imagine clară asupra tipului de produse dorite de clienţi şi a produselor care trebuie să se afle în permanenţă în stoc reprezintă o chestiune de „viaţă sau moarte”. Iar pentru a veni în sprijinul acestora, BITSoftware a completat soluţia sa de business intelligence SocrateBI cu un modul de analiză şi raportare stocuri şi inventar.
Astfel, cu ajutorul modulului „Inventory and Stock Analysis Module” (ISAM), managerii pot de acum obţine în timp real răspunsuri la întrebări de genul: „care este media cantităţii vândute pentru zilele cu stoc”, „care este valoarea vânzărilor şi stocurilor pentru fiecare produs”, „care sunt produsele pentru care există stoc dar nu sunt vânzări” sau „care este stocul curent şi valoric pe categorii de produse, subcategorii şi mărci?”.
SocrateBI ISAM conţine un set de rapoarte operaţionale care ajută companiile să poată observa tendinţe în procesul de vânzare sau care afişează informaţii specifice, detaliate, despre stocul cantitativ, valoric, cantitatea medie vândută şi altele. Prin utilizarea acestor rapoarte puteţi urmări produsele cu stoc, dar fară vânzări, identificând astfel produsele neperformante şi stabilind o nouă strategie cu privire la aceste produse, pentru a evita blocajele financiare ca urmare a aprovizionării excesive cu produse greu vandabile.
Noul modul de analiză şi raportare vă oferă, de asemenea, o imagine clară asupra stocurilor curente şi a valorii acestora, permiţându-vă eficientizarea procesului de aprovizionare printr-o mai bună gestiune a necesarului de noi comenzi sau prin relocarea anumitor produse dintr-o gestiune în alta.
Modulul ISAM include şi alte rapoarte de analiză importante, precum:
Cantitatea medie vândută pe zile cu stoc
Data ultimei vânzări pentru produse cu stoc 0 în ultimile 30 de zile
Vânzări versus Stoc
Modulul „Analiză stocuri şi inventar” (ISAM) completează paleta de module disponibile în SocrateBI şi lansate la mijlocul lunii noiembrie 2011, respectiv Modulul de Analiză şi Raportare financiară (FRAM), Modulul de Analiză şi control al proiectelor (PCAM) şi Modulul de Analiză a vânzărilor şi a relaţiei cu clienţii (SCAM).
SocrateBI are la bază platforma MicroStrategy, MicroStrategy fiind cel mai mare furnizor independent de soluţii de Business Intelligence din lume. Companiile pot rula analizele direct pe bazele de date din Socrate ERP sau, datorită interfeţelor deschise şi a conectorilor pentru integrare, SocrateBI poate fi utilizat şi cu orice alt sistem ERP.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite