Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Wi-Fi mobil de la Alcatel-Lucent

20 Februarie 2012



Alcatel-Lucent lanseaza lightRadio Wi-Fi cu scopul de a simplifica accesul oamenilor la Internet – fie că este vorba de telefoane mobile inteligente, tablete sau laptopuri. lightRadio Wi-Fi facilitează trecerea fără probleme de la o reţea de telefonie mobilă la hotspoturi acasă sau în orice altă locaţie pentru orice terminal conectat la Internet.
lightRadio Wi-Fi alege şi se conectează cu reţeaua disponibilă cea mai bună în ceea ce priveşte conectivitatea wireless în bandă largă, în acelaşi timp ajutând furnizorii de servicii să îşi extindă acoperirea prin integrarea serviciilor de tip Wi-Fi în oferta de bază pentru utilizatorul final.


Oamenilor le place să poată face trecerea de la o reţea 3G sau 4G către o reţea Wi-Fi pentru a accesa Internetul, mai ales în contextul interesului în continuă creştere pentru aplicaţii de tip cloud de stocare a conţinutului audio, video, foto şi multimedia. Cu toate acestea, trecerea de la un serviciu de telefonie mobilă la o conexiune prin Wi-Fi nu este întotdeauna foarte simplă, în special în condiţiile în care este nevoie ca utilizatorul să găsească reţelele disponibile şi apoi să treacă prin tot procesul, uneori complex, al înregistrării şi autentificării.lightRadio Wi-Fi simplifică acest proces dând posibilitatea utilizatorilor să treacă automat de la reţeaua de telefonie mobilă la reţelele Wi-Fi rezidenţiale sau publice fără a fi nevoie să se autentifice, să îşi pună problema modalităţilor de plată sau chiar să îşi dea seama de această schimbare.
Acest lucru se întâmplă în trei feluri: folosind un program care identifică şi conectează automat utilizatorul la o reţea „cunoscută şi considerată de încredere”; prin introducerea în reţeaua furnizorilor de servicii a unor noi facilităţi prin care se gestionează trecerile de la reţeaua de telefonie la cea Wi-Fi; şi prin integrarea facilităţii Wi-Fi direct în echipamentele pentru celulele mobile mici şi în reţelele de telefonie mobilă. Abordarea lightRadio Wi-Fi se aplică şi în cazul furnizorilor de telefonie fixă şi a furnizorilor de servicii de cablu, dându-le acestora posibilitatea să extindă acoperirea wireless pentru utilizatorii pe care îi au fără a investi în achiziţionarea spectrului sau într-o infrastructură wireless, ambele fiind demersuri costisitoare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite