Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Partenerii mulţumiţi şi angajaţii motivaţi, obiectivele noului GM Infineon

20 Februarie 2012




Dr. Jihad Haidar, General Manager
Infineon Technologies România


De la începutul acestui an, Infineon Technologies România (IFRO) are un nou General Manager, în persoana domnului dr. Jihad Haidar.

Cu un doctorat în Microunde şi Optoelectronică, obţinut la Institutul Naţional Politehnic din Grenoble în 1996, dr. Haidar şi-a început cariera profesională în cadrul laboratorului de cercetare dezvoltare France Telecom în Bagneux, Franţa. Un an mai târziu s-a întors la INP-Grenoble, ocupând o poziţie de profesor asociat şi din 1998 a condus un grup de cercetare în domeniul circuitelor şi dispozitivelor de radiofrecvenţă în cadrul aceluiaşi institut. În 2001, dr. Haidar a părăsit sectorul academic pentru a deveni şeful Laboratorului de Aplicaţii “High Speed Wireline” din noul Centru de Cercetare-Dezvoltare al Infineon din Grenoble. Din 2003 până la sfârşitul lui 2008 a condus în Germania, în Dresda şi ulterior în München, echipe de R&D multidisciplinare şi multiculturale, responsabile cu dezvoltarea tehnologică şi proiectarea dispozitivelor electronice, destinate tuturor capsulelor şi PCB-urilor produse de Infineon. Din 2009 dr Haidar lucrează la Bucureşti, în cadrul Infineon Technologies România, unde a condus activităţile de dezvoltare a microcontrolerelor securizate. Cu ocazia debutului de mandat la conducerea IFRO, am aflat care sunt principalele obiective pe care şi le-a propus:
“Calitatea superioară oferită în execuţia unor proiecte extrem de complexe a transformat Centrul de Cercetare Dezvoltare de la Bucureşti într-un partener de încredere pentru diviziile noastre de business Automotive şi Chip Card & Security. Clienţii noştri se bazează pe capacitatea noastră de inovare şi pe competenţele inginerilor noştri şi ale echipei manageriale. În momentul de faţă, peste 250 de ingineri lucrează în Centrul Infineon din Bucureşti. De-a lungul crizei, am făcut tot ce ne-a stat în putere pentru a nu recurge la niciun fel de măsuri de concediere, iar în următorii 2-3 ani ne propunem să creştem numărul angajaţilor pentru a dezvolta business-ul şi capacităţile noastre de cercetare-dezvoltare din România. IFRO a demonstrat în ultimii ani că este locul potrivit pentru inginerii care doresc să lucreze în zona de cercetare şi dezvoltare a semiconductorilor. Infineon oferă oportunităţi de carieră foarte atrăgătoare pentru absolvenţii cu rezultate bune, un mediu care sprijină punerea în practică de idei inovative, un cadru tehnic stimulant, un echilibru optim între viaţa profesională şi cea persona şi un pachet atractiv de beneficii. Sintetizând, partenerii de business mulţumiţi şi angajaţii motivaţi reprezintă cei doi piloni pe care doresc să-i consolidez în mod continuu, pentru a asigura dezvoltarea companiei în viitor.”

Elementele forte

Domnul dr. Haidar a subliniat şi elementele forte ale Infineon în România:
„Scopul Centrului de Cercetare Dezvoltare este de a crea valoare adăugată pentru Infineon prin derularea eficientă a proiectelor Diviziilor de Business, deziderat pe care îl împlinim printr-o atitudine şi o mentalitate deschisă faţă de inovaţie. Dezvoltarea unor echipe de ingineri înalt calificate, precum şi crearea şi menţinerea parteneriatelor cu instituţii academice şi de cercetare puternice sunt elemente cheie pentru atingerea acestui obiectiv. În calitate de General Manager, intenţionez să continui aprofundarea colaborărilor cu partenerii din zona universitară, pentru a atrage ingineri înalt calificaţi în direcţia dezvoltării Centrului nostru din România. De asemenea, această colaborare strânsă cu universităţile locale va permite apariţia mai multor iniţiative de cercetare comune, ce vor duce la dezvoltarea cercetărilor dedicate circuitelor integrate. În plus, ne-ar plăcea să dezvoltăm, prin noi cooperări cu parteneri industriali locali, la extinderea zonei de cunostiinţe în sfera aplicaţiilor. Nu în ultimul rând, comitetul de organizare al Conferinţei Europene de Cercetare în domeniul Dispozitivelor din Materiale Semiconductoare (European Solid-State Device Research Conference, ESSDERC) şi al Conferinţei Europene a Circuitelor Semiconductoare (European Solid-State Circuits Conference, ESSCIRC), a confirmat că aceste manifestări vor avea loc în 2013 în Bucureşti, fiind pentru prima dată când cele mai importante conferinţe dedicate semiconductorilor şi proiectării circuitelor integrate se vor ţine în Europa de Est. În acest sens, Infineon este angajat total în susţinerea partenerilor noştri care formează consorţiul organizatoric (Politehnica din Bucureşti, organizator principal, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi şi IMT Bucureşti), pentru a transforma acest eveniment într-un succes pentru România.” Acest deziderat va fi posibil şi datorită susţinerii acordate în continuare de fostul GM al IFRO, dr. Michael Neuhaeuser, care îşi păstrează rolul de preşedinte al comitetului de organizare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite