Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Infineon investeşte în echipamente performante pentru ingineria de testare a circuitelor integrate

20 Februarie 2012




Dr. ing. Traian Visan,
Innovation Manager Infineon Technologies România


Infineon Technologies România numără astăzi în centrul de Cercetare şi Dezvoltare de la Bucureşti peste 250 de ingineri specializaţi în proiectarea şi dezvoltarea circuitelor integrate dedicate industriei de automobile şi cardurilor de securitate cu cip. Dezvoltarea rapidă a centrului, începută în anul 2005, a necesitat şi pregătirea pe parcurs a unor ingineri în câteva domenii de specializare inexistente la demararea activităţilor. Una dintre aceste specializări este „Ingineria de Testare”.

Pentru a înţelege importanţa acestei specializări, trebuie să amintim că, în domeniul circuitelor integrate pentru industria de automobile şi în cea de carduri de securitate cu cip, standardele de calitate impun testarea 100% a circuitelor. Din acest motiv, un mare procent din preţul unui circuit integrat îl constituie preţul testării. Un proces de testare optimizat este cheia obţinerii unui preţ scăzut şi a unei calităţi crescute a produselor.

De-a lungul timpului, dezvoltarea proceselor de testare a devenit o specialitate a echipelor de producţie şi încă este asociată fizic spaţiilor de fabricaţie. În ultima vreme, însă, necesitatea conceperii unor programe de testare deosebit de complexe şi inteligente cere o mai strânsă legătură cu echipele de proiectare şi dezvoltare a cipurilor integrate. Această reorientare se datorează şi introducerii unor concepte moderne în procesul de proiectare – cunoscute sub denumirea de „Design for Testability”. În această direcţie modernă s-a îndreptat şi centrul de Cercetare Dezvoltare Infineon de la Bucureşti.

Cerinţa actuală la nivelul testării şi validării produselor dezvoltate în cadrul Infineon România reprezenta un factor limitativ faţă de capacitatea de cercetare-dezvoltare şi proiectare. Astfel că, deşi existau resurse materiale şi umane pentru proiectarea de noi produse, capacitatea redusă de echipamente de testare şi validare determina creşterea costurilor de proiect. De asemenea, folosirea resurselor de testare şi validare ale altor centre de cercetare-dezvoltare din cadrul Infineon la nivel mondial, pentru satisfacerea nevoilor proiectelor derulate în Infineon România, determina costuri suplimentare şi, de cele mai multe ori, întârzieri în finalizarea proiectelor. În consecinţă, se impunea necesitatea achiziţionării de echipamente de testare şi validare, care să vină în sprijinul activităţilor curente de proiectare.

„Prin această investiţie creşte capacitatea de cercetare-dezvoltare şi inovare“


Echipament de testare


TESTEX, suportul necesar pentru creşterea competitivităţii

Această investiţie importantă în echipamente de testare foarte specializate (şi deci costisitoare) era necesară şi pentru pregătirea locală a inginerilor de testare. Existenţa „Programului Operaţional Sectorial de Creştere a Competitivităţii Economice”, cu axa prioritară „Competitivitate prin Cercetare, Dezvoltare Tehnologică şi Inovare” şi operaţiunea O2.3.2.

„Dezvoltarea infrastructurii de Cercetare Dezvoltare a Întreprinderilor şi crearea de noi locuri de muncă în CD” a oferit posibilitatea dezvoltării proiectului de investiţie denumit „Dotarea laboratoarelor Automotive şi ChipCard & Security IC cu echipamente de testare performante pentru o dezvoltare durabilă a centrului de cercetare dezvoltare din Bucureşti al Infineon Technologies” (TESTEX).

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea capacităţii de testare, calificare şi verificare a circuitelor integrate a centrului de dezvoltare Infineon Technologies din Bucureşti, obiectivele specifice ale proiectului fiind: dezvoltarea specializării de ingineri de testare, angajarea de ingineri pentru testare şi ingineri de produs şi instruirea acestora pentru operarea la capacitatea maximă a echipamentelor achiziţionate, implementarea noii tehnologii cu plachete de siliciu de 12” (300 mm) pentru departamentul de Securitate pe bază de Circuite Integrate şi Criptografie, creşterea cu 10% a numărului de produse noi dezvoltate în cinci ani după punerea în funcţiune a noilor capacităţi de testare.

Prin această investiţie creşte capacitatea de cercetare-dezvoltare şi inovare şi se modernizează infrastructura de cercetare-dezvoltare a Infineon Technologies România, contribuind la creşterea competitivităţii centrului de la Bucureşti şi a valorii adăugate în România la desfăşurarea de proiecte internaţionale.

Beneficii multiple

Echipamentele de testare achiziţionate sunt unice în România. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care nu se găsesc pe piaţa românească ingineri specializaţi în utilizarea lor. De asemenea, este şi motivul pentru care inginerii de testare se pregătesc şi se specializează în exclusivitate în cadrul companiei Infineon. Pe plan, naţional nu există laboratoare care să permită un ciclu complet de dezvoltare a produselor, de la cerinţa clientului până la implementarea fabricaţiei circuitelor integrate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite