Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Obiectiv: scăderea ratei generale a infracţionalităţii cu 50% în sectorul 2

20 Februarie 2012





Poliţia Comunitară din sectorul 2 al Capitalei a început, anul trecut, implementarea a două proiecte de monitorizare a zonelor cu risc major din cartierele Baicului şi Creangă. Proiectele au două componente principale: supravegherea video a celor două zone, prin montarea unui sistem integrat de camere video şi crearea unui dispecerat video, şi implementarea software-ului de management operativ.


Cele două proiecte intitulate „Sistem de supraveghere video şi management informaţional pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii în arealul Baicului” şi „Sistem de supraveghere video şi management informaţional pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii în arealul Ion Creangă” sunt finalizate încă din luna decembrie a anului trecut. Tot în fază de finalizare sunt dispeceratul şi camera serverelor.

Poliţia Comunitară a sectorului 2 e convinsă că sistemul de monitorizare video va contribui ladescurajarea fenomenului contravenţional/infracţional şi reducerea numărului de infracţiuni şi operaţiuni ilegale, la creşterea eficienţei serviciilor de asigurare a liniştii şi ordinii publice prin crearea factorului psihologic pentru scăderea infracţionalităţii în zonele de risc. Obiectivele echipei manageriale sunt ambiţioase. Astfel, se intenţionează ca sistemul de supraveghere să contribuie la scăderea ratei generale a infracţionalităţii cu 50%:

- scăderea comerţul stradal ilegal cu 70%;
- reducerea traficului de droguri cu 50%;
- scăderea furturilor cu 40%;
- scăderea furturilor de şi din autovehicule cu 60%;
- scăderea infracţiunilor de jaf şi tâlhărie cu 40%;
- reducerea violenţei stradale cu 50%;
- scăderea infracţiunilor cu victime umane 50%;
- scăderea ratei infracţionalităţii în rândul tinerilor cu 60%;
- scăderea pagubelor materiale 50%.

Cea de-a doua componentă a proiectului include implementarea unui software de management operativ, care va oferi un sistem complet de management informatic al tuturor aspectelor activităţii acestui compartiment, de la planificarea operativă, gestiunea resurselor, monitorizarea maşinilor din dotare şi dispecerizarea incidentelor.

Software-ul de management operativ va fi integrat cu aplicaţia de monitorizare video, cu scopul de a vizualiza amplasarea camerelor video pe harta sectorului 2 şi de a raporta către dispecer posibilele incidente identificate prin monitorizarea video a zonei de interes, transmiţând către acesta un set de informaţii referitoare la incident.

Introducerea tuturor informaţiilor despre incidentele la care a participat Poliţia Comunitară se poate realiza de către utilizatorii incluşi în grupurile poliţist, operator date sau dispecer, printr-o interfaţă intuitivă. În acest mod, aplicaţia permite să fie introduse toate informaţiile care descriu un incident în ordinea şi logica specifică domeniului poliţienesc, cu efort minim din partea celui care introduce date.

„Sistemul contribuie la scăderea ratei generale a infracţionalităţii cu 50%“

Planificarea resurselor

Pentru fiecare incident, poliţistul poate extrage fişa incidentului, prin simpla apelare a butonului Raport incident.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite