Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Obiectiv: scăderea ratei generale a infracţionalităţii cu 50% în sectorul 2

20 Februarie 2012




Sistemul permite planificarea activităţii de alocare a resurselor pe misiuni sau evenimente cu caracter public în care sunt implicate serviciile Poliţiei Comunitare. Astfel, planificarea resurselor poate fi corelată cu traseul de patrulare, astfel încât, în orice moment, să se poată realiza analize cu dispunerea resurselor pe perioade de timp şi vizualizarea în hartă a traseului pe care l-a avut alocat într-o perioadă de timp o patrulă, dar şi monitorizarea respectării misiunii de către o anumită patrulă.

Dispecerizare şi monitorizare

Din aceeaşi aplicaţie, dispecerul poate consulta poziţia vehiculelor din dotare, monitorizând în fiecare moment locaţia patrulelor. Comunicând cu agenţii de pe teren, el poate realoca pe loc destinaţia unei maşini, trimiţând-o la locul unui nou incident în desfăşurare şi le poate trimite informaţii utile din sistem, care îi vor ajuta la faţa locului.

O opţiune suplimentară permite gestiunea traseelor maşinilor din dotare prin vizualizarea în hartă a istoricului traseului unei maşini pe o perioadă de timp şi afişarea rutelor planificate. Aceasta permite vizualizarea de către dispecer a abaterilor de la traseele stabilite şi intervenţia imediată în cazul în care sunt probleme.

Modulul de monitorizare are o interfaţă care comunică cu serviciul AVL de monitorizare a echipajelor. Acest modul devine activ atunci când echipajele sunt dotate cu GPS pentru captarea poziţiei şi interfaţă (modem) de transmitere a poziţiei către serviciul de monitorizare.

Rapoarte pentru management

Toate informaţiile introduse în sistem pot servi ca bază pentru generarea de rapoarte strategice pentru management, dar şi pentru analize de identificare a tiparelor fenomenului infracţional, a punctelor de interes strategic, a distribuţiei pe perioade de timp a evenimentelor etc. Toate acestea vor furniza managerilor instituţiei fundamentarea deciziilor de planificare a tuturor resurselor compartimentului, precum şi a deciziilor strategice şi operative legate de activitatea patrulelor în teren.

Interfeţele de analiză permit extragerea informaţiilor şi realizarea de analize din sistem fie din lista de incidente, fie direct din hartă.

Beneficiile pe care le aduce implementarea unei soluţii geospaţiale în managementul informaţiei utilizate într-un departament de Poliţie Comunitară sunt enorme. Vorbim nu doar de reducerea unor costuri, ci şi de eficientizarea şi uşurarea activităţii, atât pentru poliţişti, cât şi pentru manageri. Nu în ultimul rând, aceste aplicaţii ajută lucrătorii de poliţie să rezolve problemele cetăţenilor mult mai rapid şi mai eficient.

Proiecte de monitorizare în sectorul 2

Sistemul de monitorizare video va realizao supraveghere permanentă şi în timp real a domeniului publicdin zonele delimitate:

- în Arealul Ion Creangă, de la Şoseaua Colentina, Linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa, Linia de cale ferată Obor-Constanţa şi Şoseaua Fundeni, precum şi a unor obiective locale de interes cuprinse în această zonă cu risc ridicat de producere a fenomenelor infracţionale. Sistemul de monitorizare video cuprinde 48 de camere video.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite