Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

PowerShot G1 X, arma secretă Canon?

20 Februarie 2012





Canon a lansat recent un nou model din seria PowerShot G, care promite să revoluţioneze gama aparatelor compacte - G1 X. Noul model este urmaşul cronologic al lui G12, în seria PowerShot, însă restartarea numărătorii pare fi un semnal că prin această lansare japonezii doresc să realizeze o reorientare majoră pe clasa camerelor compacte. Lucru mai mult decât necesar, având în vedere terenul pierdut de acest tip de aparate în faţa smartphone-urilor dotate cu camere foto, dar şi a modelelor Mirorless. De altfel, conform speculatiilor deja apărute, PowerShot G1 X pare a fi răspunsul Canon la ofensiva aparatelor din gama Mirorless, unde legea o fac Sony, cu seria NEX, şi Olympus, cu modelele PEN (în ligă mai combat şi Panasonic şi Samsung), precum şi Nikon, odată cu lansarea modelelor hibride (1 şi V1).

Rămâne de vazut dacă zvonurile se vor confirma, însă cert este că G1 X reuşeşte să suscite interesul prin noutatea absolută cu care vine: senzorul CMOS de 18.7mm x 14mm. Care este cu circa 20% mai mic decât cel folosit pentru modelul EOS 600D (vârful de gamă al DSLR-urilor entry level de la Canon), dar este mai mare cu 16% decât senzorul utilizat în modelele Mirorless ale concurenţei şi are o suprafaţă de 6,3 ori mai mare decât senzorii cu care sunt dotate camerele compacte. Introducerea unui senzor de dimensiune mare într-un corp de „compactă“ permite, cel puţin la nivel teoretic, obţinerea unor imagini de calitate superioară la o rezoluţie maximă de 14,3 Megapixeli. În plus, senzorul de dimensiuni mari ar trebui să asigure o serie de beneficii importante, precum viteză mare de fotografiere (fapt la care contribuie şi noul procesor de imagine Canon DIGIC 5 cu care este dotat G1 X), realizarea de fotografii cu un câmp de profunzime redus (deziderat perpetuu pentru aparatele din gama compactelor), precum şi posibilitatea fotografierii în condiţii de luminozitate scăzută (graţie noului senzor, G1 X operează pe un interval ISO 100-12.800).

Rămâne de văzut cum va prinde la piaţă noul PowerShot, dacă va reuşi să recâştige terenul pierdut în faţa smartphone-urilor şi avansul clasei Mirorless.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite