Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Vodafone Romania a anuntat castigatorii concursului de dezvoltare de aplicatii "Orice se poate"

21 Februarie 2012Vodafone Romania a anuntat castigatorii concursului de dezvoltare de aplicatii Orice se poate, lansat in data de 23 septembrie 2011, in cadrul celei de-a patra editii a Webstock. Castigatoarea marelui premiu, in valoare de 10.000 Euro, este echipa ce a dezvoltat aplicatia Mersul Trenurilor, compatibila cu sistemul de operare iOS.
Aplicatia Mersul Trenurilor ofera utilizatorilor informatii despre circulatia feroviara, ora de plecare si de sosire a trenurilor, durata cursei, distanta parcursa si dotarile trenurilor. Utilizatorii pot alege punctele de plecare si de sosire, iar aplicatia va arata toate trenurile disponibile in ziua dorita, precum si pretul biletelor.
Pentru alegerea castigatorului marelui premiu, un juriu format din personalitati din online-ul local - Ionut Balan, Cristian Manafu si Dragos Novac - alaturi de reprezentantii Vodafone, a pus in balanta o serie de criterii, precum utilitatea, functionalitatea, numarul de descarcari din market si rating-ul aplicatiei,
In cadrul concursului „Orice se poate” au mai fost premiate si aplicatiile ce au avut cele mai multe descarcari, fie pentru smartphone, fie pentru tableta, precum si cele ce au primit cele mai bune voturi din partea utilizatorilor, atat in versiunile pentru smartphone, cat si pentru tableta.
Astfel, aplicatia Advanced Mosquito Hunter, pentru sistemul de operare Symbian, a avut cele mai multe descarcari din Market-ul respectiv, in versiunea pentru telefon mobil. Dezvoltatorul castiga un premiu constand intr-un laptop performant, un monitor, un set de carti de specialitate si un smartphone.
In plus, aplicatia Virtuafriend, pentru sistemul de operare iOS, a avut cele mai multe descarcari, in versiunea pentru tableta. Dezvoltatorul castiga un premiu constand intr-o tableta de ultima generatie si un smartphone, alaturi de un pachet de carti de specialitate.
Mai mult, cea mai bine votata aplicatie pentru smartphone a fost La Multi Ani, compatibila cu sistemul de operare Android. Castigatorul primeste astfel un laptop ultraportabil, alaturi de accesorii de ultima ora si un smartphone. In plus, premiul include si o serie de carti de specialitate.
De asemenea, aplicatia Music Time Machine, compatibila cu iOS, a avut cele mai bune aprecieri din partea publicului, la sectiunea tablete. Dezvoltatorul primesc un premiu constand intr-o performanta tableta multimedia, un smartphone si un set de carti de specialitate.
Concursul de dezvoltare de aplicatii a fost lansat de Vodafone in 23 septembrie 2011, in cadrul celei de-a patra editii a Webstock. Intr-o prima etapa, intitulata „Oare se poate”, utilizatorii au propus o serie de idei de aplicatii, iar cele mai apreciate de catre public au adus autorilor premii constand in smartphone-uri de ultima generatie. In prima etapa, Publicul a propus 5269 idei de aplicatii, dintre care peste 1.500 au fost aprobate, in urma a peste 1,5 milioane de voturi exprimate prin intermediul Facebook.
A doua etapa, „Orice se poate”, a adus fata in fata comunitatea locala a dezvoltatorilor, cu propunerile din prima faza, selectate de public. Dezvoltatorii au acceptat 132 de idei, iar rezultatul final a constat in publicarea a 31 de noi aplicatii.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite