Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Veniturile Orange Romania, in scadere cu 3,6%

22 Februarie 2012Grupul France Telecom-Orange a anuntat rezultatele financiare pentru al patrulea trimestru al anului 2011, valabile la 31 decembrie.
În 2011, Orange România a obţinut venituri de 937 de milioane de euro, din care 239 de milioane de euro în ultimul trimestru, iar acestea corespund în totalitate aşteptărilor companiei. Deşi veniturile au scăzut cu 3,6% comparativ cu anul precedent, ultimul trimestru evidenţiază o tendinţă de revenire a veniturilor totale, cu o descreştere de doar 1,6% comparativ cu perioada corespunzătoare anului trecut. Venitul mediu anual pe utilizator (ARPU) a fost de 82 euro.
La 31 decembrie 2011, Orange România avea 10.262.065 clienţi. În ultimul trimestru baza de clienţi a înregistrat o creştere cu peste 78 de mii de noi clienţi faţă de trimestrul anterior.


„Aceste rezultate bune confirmă poziţia de lider pe piaţa telecomunicaţiilor mobile din România şi direcţia pe care o urmează Orange pentru atingerea obiectivelor stabilite prin strategia Conquests 2015. Programele ample de investiţii în extinderea şi modernizarea reţelelor 2G şi 3G, în soluţii de îmbunătăţire a experienţei clienţilor noştri şi în reţeaua de distribuţie s-au dovedit eficiente. Vom continua aceste programe şi anul acesta, pentru a le oferi clienţilor, într-un mod inovativ, servicii de calitate la un raport bun calitate-preţ, simplitate şi eficienţă”, a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.


În 2011, Orange a avut o contribuţie importantă în evoluţia pieţei de tablete şi smartphones. Astfel, vânzarile de smartphones au depăşit ca valoare vânzările cumulate din anii precedenţi, având o creştere în volum de 63% faţă de 2010. Reteaua Orange a fost modernizată intens pentru a susţine creşterea cu 62% a traficului de internet mobil la viteze crescute, pentru aceste tipuri de telefoane.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite