Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Atacurile informatice de tip DDoS, cu 57% mai puternice

22 Februarie 2012



Atacurile informatice de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service – este un tip de atac informatic, care se produce atunci când mai multe sisteme sunt folosite pentru a supra-încărca banda unei reţele, prin trimiterea continuă de comenzi/cereri către serverele acesteia) devin din ce în ce mai puternice, statisticile din a doua jumătate a anului 2011 arătând că intensitatea medie a unui astfel de atac a fost cu 57% mai mare (110 Mbit/sec).
Informaţiile primite de la sistemul Kaspersky Lab de monitorizare a reţelelor de tip botnet şi de la Kaspersky DDoS Prevention indică faptul că cel mai puternic atac din semestrul doi al anului trecut a avut o intensitate cu 20% mai ridicată decât cel din prima jumătate a lui 2011, cumulând un total de 600 Mbit/sec.

Atacurile DDoS sunt folosite atât ca act de protest, cât şi ca o metodă eficientă de a exercita presiune asupra competitorilor. Nu mai reprezintă o surpriză faptul că cei care deţin un business în comerţul online (magazine online, licitaţii, forumuri cu anunţuri de mică publicitate etc.) sunt o ţintă frecventă a atacurilor, 25% dintre acestea fiind direcţionate către astfel de site-uri. De asemenea, proporţia atacurilor asupra paginilor web guvernamentale creşte gradual, în a doua jumătate a anului trecut atingând 2%.

Flood-ul HTTP rămâne cel mai popular tip de atac DDoS (80%). Acesta presupune trimiterea simultană a unui număr foarte mare de cereri HTTP către site-ul atacat, computerele bot încercând fie să acceseze o singură pagină a site-ului, fie să descarce un anumit fişier de pe acesta.
În ciuda simplităţii acestor tehnici, cercetătorii au identificat recent o schimbare a metodei tradiţionale de atac DDoS – de la folosirea unei cantităţi mari de trafic web, la exploatarea mai multor resurse de pe server-ul atacat. Folosind această metodă, atacatorii pot iniţia tentative DDoS foarte eficiente cu minimum de efort (de exemplu, cu un botnet mult mai mic).
„Botnet-urile mari atrag atenţia autorităţilor şi a tuturor celor care conduc acţiuni anti-DDoS, de aceea nu mai sunt preferate de către infractorii cibernetici. Acum sunt nevoiţi să crească puterea unui atac, utilizând mai multe botnet-uri care ţintesc o singură resursă, acesta fiind motivul pentru care nu vom vedea reţele de computere-zombie foarte mari în 2012. Sistemele noastre de monitorizare indică botnet-uri de mărime medie, suficient de puternice pentru a scoate din funcţiune un site obişnuit, iar numărul lor va creşte”, spune Yury Namestnikov, Senior Malware Analyst la Kaspersky Lab.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Gabriel
https://dedicatserver.ro va ofera servere dedicate performante, localizate intr-un Datacenter modern din Bucuresti, unde operam propria infrastructura de retea si servere. Reteaua full mesh impreuna cu protectia DDOS si hardware Firewall asigura protectia infrastructurii si implicit a serverelor si serviciilor impotriva atacurilor informatice.
28 Aprilie 2016, 08:22:28