Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

QlikTech se numără printre liderii domeniului “Business Intelligence”

23 Februarie 2012



QlikTech, furnizor de solutii IT specializat în domeniul Business Discovery – aplicaţii personalizate de “Business Intelligence”, a anunțat că a fost clasat de către Gartner Inc. în rândul liderilor pieței (Leaders Quadrant) din cadrul raportului 2012 Business Intelligence Platform Magic Quadrant. Gartner Magic Quadrants oferă o imagine de ansamblu asupra performanțelor companiilor din anumite segmente de piață, cu scopul de a oferi asistență consumatorilor, pentru a lua decizii mai informate privind companiile cu care doresc să se asocieze sau produsele ori serviciile, pe care doresc să le achiziționeze. Raportul complet este disponibil accesând pagina web http://www.qlikview.com. Conform Gartner, “În 2011, utilizatorii business au continuat să exercite o influență semnficativă asupra deciziilor bazate pe “Business Inteligence”, de multe ori optând pentru aplicații personalizate pe lângă sau chiar în locul instrumentelor de BI tradiționale. De asemenea, expansiunea a fost influențată de cererile venite de la o gamă extinsă de utilizatori: angajați, analiști financiari, directori de companii, consumatori, parteneri de afaceri, instituții fiscale și specialiști IT. Această expansiune nu reprezintă o deviere temporară, ci o schimbare radicală pentru piața aplicaţiilor de analiză a afacerilor.”
“Suntem încântați să fim printre primii care participă și chiar ajută la schimbările industriei Business Intelligence, descrise de Gartner,” a declarat Lars Björk, CEO QlikTech. “Cererea susținută a consolidat acest curent al aplicaţiilor personalizate BI, pe care le definim ca Business Discovery. Ca lider al acestui segment, credem în poziționarea favorabilă a QlikTech pentru a putea susţine creşterea de piață și pentru a rămâne lider al domeniului.”
QlikTech a schimbat industria de BI prin înlocuirea rapoartelor statice cu analize interactive. Compania este lider în cadrul Social Business Intelligence, o modalitate simplă de a lua decizii în colaborare, care antrenează inteligenţa colectivă al unui grup, a unei organizaţii sau al unui departament, oferind o mai bună aliniere şi transparenţă sporită.
La sfârșitul lui 2011, compania a lansat QlikView 11, introducând o soluție BI ce facilitează luarea deciziilor în grup, într-o manieră mai ușoară. Astfel, utilizatorii business beneficiază de noi soluții mobile și colaborative, în timp ce specialiștii IT vor aprecia funcționalitatea de adminsitrare unificată care le permite păstrarea controlului la nivel central, în timp ce funcționalitatea este aplicată la nivelul întregii organizații.
În România, soluţia QlikView este utilizată de companii precum: Rompetrol, Vodafone, Orange, eMAG, Flanco, Bitdefender, Poliţia Română - Direcţia Circulaţie, Poliţia de Frontieră etc.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite