Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Stocare >> Stiri si comunicate

IBM imbunatateste performantele sistemului XIV Gen3 prin optiunea de stocare pe unitati SSD

23 Februarie 2012



IBM a anuntat imbunatatiri semnificative ale sistemului de stocare XIV Storage System Gen3, printre care se numara optiunea de stocare a memoriei cache pe unitati solid state drive (SSD) ce poate creste de trei ori performantele sistemului, si o noua aplicatie pentru Apple iPhone ce ofera posibilitatea monitorizarii mediului de stocare XIV din orice locatie.
Prin intermediul optiunii de stocare a memoriei cache pe unitati SSD, datele folosite in mod frecvent sunt stocate pe memorii solid state situate intre memoria sistemului si unitatile de stocare. Deoarece unitatile SSD nu folosesc discuri rotative si actuatoare, stocarea si preluarea datelor se efectueaza fara latente, micsorand timpul de accesare a datelor. Suplimentar la performantele crescute, optiunea de stocare pe unitati SSD nu necesita niveluri suplimentare de administrare.
Optiunea IBM XIV SSD Caching furnizeaza o capacitate de pana la 6TB de memorie SSD cu acces rapid si reprezinta cea mai noua optiune dintr-o serie de imbunatatiri dezvoltate de IBM pentru sistemele de stocare enterprise in ultimele sase luni. In iulie 2011, compania a introdus XIV Storage System Gen3, o noua generatie de sisteme de stocare ce a scazut costurile de proprietate si a imbunatatit de patru ori performantele sistemelor, comparativ cu modelul anterior. Prin intermediul XIV Gen3, IBM a inlocuit conectorii Ethernet cu o serie de conectori InfiniBand ce au crescut de 40 de ori latimea de banda dintre modulele sistemului intern. In luna octombrie 2011, IBM a adaugat unitati de stocare de 3TB, imbunatatind capacitatea sistemului cu pana la 50%.
„Aceste imbunatatiri ale sistemului XIV Gen3 reprezinta un exemplu pentru angajamentul IBM de a ajuta clientii sa atinga rezultate de business mai bune prin intermediul tehnologiilor inteligente de stocare”, a precizat Doug Balog, vicepresedinte si director, IBM Storage Systems. „Pentru a atinge aceste performante, IBM doreste sa reduca costurile de timp si de capital prin intermediul sistemelor de stocare eficiente, usor de administrat, virtualizate si performante precum sistemul XIV Gen3”.
Suplimentar la optiunea IBM XIV SSD Caching, IBM a anuntat abilitatea de a replica datele intre versiunile precedente ale sistemelor XIV si XIV Gen3, ce vor usura migrarea datelor si vor ajuta clientii sa obtina flexibilitate in procesul de folosire a modelelor XIV ca sisteme de recuperare a datelor in cazul unor calamitati.
Imbunatatind capabilitatile de monitorizare la distanta ale sistemului XIV Gen3, IBM a anuntat XIV Mobile Dashboard pentru Apple iPhone, ce permite clientilor sa monitorizeze sistemele XIV din orice locatie. Aplicatia va putea fi descarcata gratuit incepand cu sfarsitul lunii din cadrul Apple Online Store. In luna octombrie 2011, IBM a lansat XIV Mobile Dashboard pentru Apple iPad.
De asemenea, IBM a maianuntat un update pentru Linear Tape File System Single Drive Edition. Versiunea 1.2.5 a LTFS Single Drive Edition suporta sistemul de operare MAC OS X si permite utilizatorilor sa creeze, sa administreze si sa optimizeze fluxurile video prin intermediul unitatilor pe banda magnetica bazate pe LTO-5.
Suplimentar fata de cresterea performantelor sistemelor de stocare, IBM face aceste sisteme mai accesibile. Clientii certificati pot achizitiona noile sisteme de stocare IBM prin intermediul optiunilor de finantare cu rata lunara previzibila, disponibile in cadrul departamentului de leasing, IBM Global Financing. Programele de leasing cu rate scazute permit clientilor sa micsoreze costurile efectuate in avans si sa planifice imbunatatiri pe masura ce necesitatile se schimba.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite