Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Mantis isi extinde operatiunile pe piata locala

24 Februarie 2012



Mantis Informatics S.A., companie specializata in furnizarea de solutii software pentru intregul lant logistic - 3PL, distributie, retail, productie si vanzari engross -isi extinde operatiunile in Romania prin crearea unui centru de competenta locala dispunand de propria forta de vanzari si de un departament tehnic specializat in consultanta, dezvoltare, implementare si suport post implementare. Primii beneficiari ai acestui nou model de business sunt companiile Tibbett Logistics (ex Delamode), Aquila, Ekol, Lekkerland, Elgeka-Ferfelis, Sarantis Romania, Altex, Titan, Alumil, Serpico, Autoitalia.
Mantis a identificat cerintele pietei si a investit peste 3 milioane de euro, numai in ultimii ani, in designul si dezvoltarea "navei amiral", platforma Logistics Vision Suite (LV-III), o suita de solutii software integrate (WMS, TMS, Warehouse Automation, Container Terminal Management, Yard & Gate Management, etc.) in vederea crearii un singur instrument de executie si control in cadrul lantului de aprovizionare.

„Criza economica internationala a determinat schimbari importante atat la nivelul marilor lanturi logistice cat si la nivelul mentalitatii distribuitorilor, producatorilor, retailerilor companiilor specializate in comertul engross. Expertiza, acoperirea geografica, flexibilitatea, increderea, stabilitatea financiara si nu in ultimul rand costurile serviciilor sunt printre principalele cerinte adresate furnizorilor de servicii logistice in domeniu. In plus, marile corporatii isi exprima tot mai mult dorinta unui singur punct de contact cu furnizorul de servicii logistice ceea ce implica multiple specializari si extinderea rapida a expertizei de-a lungul intregului lant logistic. Astfel, un furnizor de servicii logistice ajunge sa ofere servicii integrate de transport, distribuție, consolidare, servicii vamale, depozitare, intermodal si orice alte tipuri de servicii comerciale sau logistice necesare. Nu poti stapani aceasta complexitate de operatiuni fara o solutie software matura, verticalizata si specializata pe operatiuni. Aplicatiile Mantis Informatics S.A. sunt create pentru a raspunde acestor nevoi atat la nivelul furnizorilor de servicii logistice cat si la nivelul distribuitorilor, producătorilor, retailerilor sau engross-istilor” declara Fedon Daskopoulos, International Business Development Manager, Mantis Informatics S.A.

Modificarile inregistrate atat la nivelul structurii pietei din Romania cat si la nivel international au determinat compania Mantis Informatics S.A sa renunte la o parte din parteneriatele incheiate pe piata din Romania si sa isi dezvolte propriile competente locale. Extinderea operatiunilor in Romania este parte din strategia Mantis International de extintere si dezvoltare a companiei in pietele internationale.

„In acest moment nu mai putem vorbi doar de o strategie de vanzare consultativa. Desi terenul a ramas acelasi s-au schimbat agresiv regulile pietei. Este nevoie atat de consultanti specializati si cu experienta in implementari internationale complexe care sa acopere intregul lant logistic cat si de competente in ceea ce priveste implementarea si mai ales suportul post implementare. Vorbim de un lant logistic care cere mult mai multa rigurozitate, viteza de reactie si mai ales o alta structura de costuri si competente. Mantis Informatics S.A. a acumulat aceasta experienta in cele peste 500 de implementari la nivelul Europei Centrale si de Est si va transfera prin consultanții proprii acest know-how clienților din Romania” continua Fedon Daskopoulos, International Business Development Manager , Mantis Informatics S.A.

Incepand din 2012 Mantis Informatics S.A. aduce o echipa de profesionisti in domeniu, dezvoltatori si consultanti cu experienta internationala pentru a fi mai aproape de marile lanturi logistice internationale prezente in Romania dar si de marii distribuitori, producatori, retaileri si engross-isti. Compania isi reinoieste parteneriatele cu doar cativa integratori specializati pe segmentul companiilor mici si mijlocii, continuând însa sa ofere consultanta de specialitate in implementările complexe.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite