Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> ERP >> Stiri si comunicate

Exmobi Company a ales SeniorERP

29 Februarie 2012Exmobi Company, unul dintre cei mai importanti importatori si distribuitori de scutere si piese auto si lider in distributia de huse, covorase si produse de intretinere auto din Romania, a ales sistemul ERP de la Senior Software. Managerii companiei au acum la dispozitie un instrument capabil sa ofere informatii in timp real si sa automatizeze intregul proces de vanzare. Scopul implementarii este atingerea unei rate de livrare de peste 98% a celor 14 000 de comenzi de client livrate anual si cresterea calitatii serviciilor oferite clientilor.
Exmobi importa si distribuie scutere, piese si accesorii auto in Romania si alte 5 tari europene, deservind aproximativ 1000 de puncte de vanzare. Dintre acestea fac parte unele dintre cele mai mari lanturi de magazine: Real, Carrefour, Metro, Selgros, Cora, Auchan, Kaufland etc. precum si peste 800 de clienti traditionali – magazine, unitati service, dealeri s.a.
Implementarea sistemului SeniorERP a avut la baza dorinta companiei de a imbunatati procesele de lucru si de a gestiona mai eficient cele peste 14 000 de comenzi livrate anual, produsele existente permanent pe stoc si spatiul propriu de depozitare de peste 3500 mp.
„Am decis sa colaboram cu Senior Software dupa o lunga analiza si comparare a softului SeniorERP cu celelalte produse existente in piata. Prin implementarea solutiei ERP dorim sa obtinem informatiile necesare in timp real pentru a ne atinge scopul declarat de a avea o rata de livrare de peste 98% din marfa comandata de catre clientii IKA si retail traditional, pentru a creste viteza de rotatie a stocului si pentru a organiza in cel mai profesionist mod activitatile companiei.” domnul Cristian Gherghe, Director Executiv al companiei Exmobi.
Datorita numarului mare de puncte de desfacere si a diversitatii acestora (65 de magazine de tip hypermarket, 42 de tip cash&carry, 55 de tip hypermarket discount si peste 800 de clienti traditionali) managerii Exmobi au avut nevoie de un sistem ERP performant prin care sa poata controla fiecare canal de vanzare. Cu ajutorul SeniorERP pot seta politici comerciale pentru fiecare tip de client, pot gestiona liste de pret personalizate, discount-uri diferite, pot stabili limite de credit, urmari istoricul fiecarui client in parte si pot inregistra previziuni (instrumente de plata de tipul CEC-urilor sau biletelor la ordin) atat pentru clienti cat si pentru furnizori.
Avand in vedere importanta relatiilor comerciale cu partenerii de tip IKA (International Key Accounts) si volumul tranzactiilor desfasurate cu acestia, compania a avut nevoie de un sistem care sa gestioneze eficient fluxul de vanzare pentru a putea raspunde cu promptitudine comenzilor venite din acest segment. Tot in acest scop, compania va beneficia si de functionalitatea EDI (Electronic Data Interchange) integrata in sistemul SeniorERP, care va permite schimbul de informatii si documente in format .xml intre compania Exmobi si marile lanturi de IKA.
Rapoartele de gestiune din SeniorERP ofera managementului companiei Exmobi informatiile necesare evitarii situatiilor neplacute de supradimensionare sau subdimensionare a stocurilor precum si a celor in care nu pot respecta termenele de livrare. Astfel este eliminat din timp riscul pierderii unui client avand permanent pe stoc produsele solicitate de acesta. Pentru ca sunt oferite in timp real, datele pot constitui astfel o baza decizionala solida in vederea optimizarii spatiului de depozitare detinut si a gestiunii eficiente a stocului de produse.
Pentru a spori controlul asupra cheltuielilor si veniturilor aferente companiei si pentru a avea o vedere de ansamblu asupra tuturor operatiunilor financiare desfasurate, managerii Exmobi au ales sa le organizeze folosind centrele de venit si cost din SeniorERP. Astfel, pe baza unor formule setate anterior, repartizarea pe centre a sumelor aferente cheltuielilor si veniturilor se va face automat, asigurandu-se calitatea crescuta a informatiilor si corelarea acestora cu modulele de contabilitate si gestiune.
Exmobi Company are o vechime de peste 19 ani si exporta inclusiv in Bulgaria, Ungaria, Serbia, Belgia si Franta. Prin cele 3 divizii ale companiei acopera toate necesitatile clientilor sai: accesorii si consumabile auto & DIY (Do It Yourself); scutere, accesorii velo, piese pentru scutere si produse sportive; produse de intretinere. Acestora li se alatura serviciile de vanzare si post vanzare, prin echipe de merchandising la nivel national, suport logistic si promotional. Portofoliul de produse include branduri precum Areon, Brisk, Kent, Pegasso, Novatools, Procar.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite