Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Nokia lansează o nouă gamă de terminale mobile şi servicii

29 Februarie 2012Nokia a anunţat la Barcelona, în cadrul Mobile World Congress, o nouă gamă de produse, servicii şi parteneriate impunând ritmul pentru 2012 şi demonstrând implementarea rapidă a noii sale direcţii strategice. Noua strategie a avut deja ca rezultate adoptarea Windows Phone ca platformă principală pentru smartphone-urile Nokia, schimbări majore în cadrul gamei de terminale cu capabilităţi de bază şi un accent mai mare pe serviciile bazate pe locaţie, prin lansarea diviziei Location & Commerce.
“Acum un an, am anunţat că Nokia a pornit într-o nouă direcţie,” a declarat Stephen Elop, Preşedinte şi CEO al Nokia. “Astăzi, anunţăm al patrulea terminal Lumia, telefoane mobile mai inteligente şi o gamă nouă de servicii, demonstrând că putem mări ritmul în care operăm.”
Nokia şi-a extins gama de produse cu Windows Phone prin introducerea noului Nokia Lumia 610, cel mai accesibil terminal Lumia lansat până acum şi intenţionează să extindă şi disponibilitatea Lumia 900, premiat în industrie, pe mai multe pieţe din afara SUA.
Creat pentru tineri care doresc un prim terminal Lumia cu Windows Phone la un preţ accesibil, Nokia Lumia 610 oferă acces rapid la reţele de socializare, browser web, muzică, jocuri, navigaţie şi zeci de mii de aplicaţii din Windows Phone Marketplace. Va fi disponibil în patru culori vibrante, la un preţ estimativ de doar 189 euro înainte de taxe şi subvenţii, iar livrările sunt programate să înceapă din al doilea trimestru al acestui an.
Nokia Lumia 900, lansat în Ianuarie ca primul smartphone Nokia compatibil cu standardul LTE, va fi disponibil cu tehnologia HSPA dual-carrier de până la 42,2 Mbps. Experienţa superioară a conţinutului redat pe ecranul capacitiv ClearBlack AMOLED de 4,3 inci al terminalului şi acumulatorul cu capacitate extinsă vor fi disponibile în mai multe ţări din întreaga lume.
Nokia a anuntat şi noul Nokia Reading, care va oferi o experienţă integrată de citire. Cu Nokia Reading, utilizatorii se vor putea bucura mai uşor şi mai rapid de ştiri, cărţi, cărţi audio, inclusiv un catalog de material de citit în limba locală şi posibilitatea de a accesa conţinut offline.
Anunţurile vin după un an în care Nokia a lansat Lumia 710, 800 şi 900 înainte de datele anticipate, dispozitivele fiind foarte bine primite în industrie.
Nokia a mai lansat la Barcelona si modelul 808 PureView, primul smartphone cu tehnologia exclusivă de prelucrare a imaginilor Nokia PureView, care va permite integrarea unei game largi de experienţe foto de înaltă calitate pe produse Nokia în următorii ani. Nokia 808 PureView îmbină un senzor mare, de înaltă rezoluţie, la 41 megapixeli, tehnologie optică Carl Zeiss şi tehnologia de oversampling dezvoltată de Nokia. Rezultatul constă în imagini extrem de clare, până la cele mai mici detalii, performanţă superioară în condiţii de iluminare scăzută şi capabilitatea de a salva imagini ca fişiere de dimensiuni reduse pentru expedierea prin email, MMS sau distribuirea în reţele de socializare. Nokia 808 PureView include şi Nokia Rich Recording pentru înregistrare audio la calitate de CD, înregistrare şi redare video HD la 1080p şi tehnologie exclusivă Dolby Headphone, care transformă orice conţinut stereo într-o experienţă surround sound personală, oricare ar fi setul cu căşti folosit.
Nokia a mai lansat trei noi terminale Asha pentru utilizatorii care doresc să lucreze, să înveţe şi să se joace. Creat pentru consumatori urbani şi antreprenori, Nokia Asha 302 este un dispozitiv cu tastatură QWERTY premium. Oferă o experienţă de lucru mobilă, cu push email, calendar şi sincronizarea contactelor cu suport Mail for Exchange – o capabilitate nouă oferită de terminalele Nokia S40. Create pentru accesarea rapidă a reţelelor de socializare, Nokia Asha 202 şi 203 aduc ecranul tactil pe produse cu preţ accesibil şi oferă un pachet de 40 de jocuri Electronic Arts gratuite. Asha 202 oferă şi tehnologia Nokia Easy Swap pentru terminale dual-SIM, care permite utilizatorilor să comute uşor între cartelele SIM şi să se bucure de avantajele planurilor tarifare oferite de operatori.
Un alt factor de diferenţiere îl reprezintă actualizarea cunoscutului serviciu Life Tools, redenumit Nokia Life, care oferă informaţii utile pe terminale Nokia S30 şi S40, inclusiv pe noile Asha 202 şi Asha 203. Utilizatorii din India, China, Indonezia şi Nigeria vor beneficia de sfaturi utile legate de viaţa cotidiană, creşterea şi educarea copiilor, educaţie, agricultură şi servicii de divertisment, livrate prin SMS.
Noile terminale Asha completează gama Nokia Asha, disponibilă acum în peste 100 de ţări.
În domeniul serviciilor bazate pe locaţie, Nokia şi Groupon intenţionează să lanseze reduceri şi oferte competitive pe piaţă. Nokia anunţă şi o nouă versiune a Nokia Drive pentru Windows Phone, care va include şi asistenţă completă offline pentru navigaţia pas cu pas. În plus, Nokia Drive va reţine trasee personale cu mijloace de transport în comun, va oferi informaţii despre trafic şi va reconfigura automat traseele pentru evitarea blocajelor în trafic.
Nokia intenţionează să lanseze şi versiunea pentru Windows Phone a Nokia Transport, care va oferi informaţii pentru deplasarea pe jos, cu metroul, tramvaiul, cu trenuri suburbane şi autobuze în peste 500 de oraşe din 45 de ţări.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite