Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Virtualizare >> Stiri si comunicate

Power Net Consulting integrează în portofoliu soluţiile Fujitsu de infrastructură desktop virtuală

29 Februarie 2012



Power Net Consulting, unul dintre cei mai importanţi integratori de pe piaţa de IT din România, atacă segmentul SMB prin integrarea în portofoliul său a soluţiilor Fujitsu, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT la nivel mondial. Astfel, Power Net Consulting oferă clienţilor acces la soluţiile de tip Virtual Desktop, segment cu perspective de creştere pe măsură ce infrastructura IT a companiilor devine tot mai complexă.
La nivel mondial, se vorbeşte despre o creştere accelerată a pieţei soluţiilor de tip Virtual Desktop, un studiu Forrester Research dat publicităţii anul trecut arătând că până la finalul acestui an ponderea desktopurilor virtuale în baza totală de desktopuri profesionale va creşte la 49%, comparativ cu o pondere de 27% în 2010.
“Tot mai mulţi clienţi se orientează către echipamentele de tip Virtual Desktop, având în vedere avantajele de ordin economic aduse de aces tip de soluţii. Pe termen lung, am putea vedea o migrare aproape în totalitate a clienţilor către această zonă, păstrând şi staţiile de lucru portabile acolo unde acestea sunt încă necesare. Dacă analizăm doar economiile obţinute prin reducerea costurilor implicate de soluţiile hardware şi software, putem vedea deja avantaje majore în în adoptarea acestora”, spune Eduard Dimitriev, General Manager Power Net Consulting.
Argumentele care susţin dezvoltarea pieţei de staţii de lucru virtuale, laolaltă cu conceptul “Anul Virtual Desktop”, sunt bazate pe avantajele costurilor aduse de acest tip de soluţii.
“Reducerea costurilor aferente hardware-ului reprezintă principalul avantaj pentru acest tip de soluţie. În primul rând, clientul nu mai are nevoie de procesor, hard disk, unitate optică sau spaţiu de stocare, dar nici de sistem de operare pentru fiecare staţie de lucru, iar acest lucru se traduce într-o economie considerabilă. În plus, sunt reduse costurile de instalare şi mentenanţă, în vreme ce consumul de energie scade cu până la 80%”, spun reprezentanţii Fujitsu.
Pe de altă parte, deşi echipamentele necesare pentru realizarea infrastructurii Virtual Desktop au costuri mai reduse, au şi o durată de funcţionare de aproape trei ori mai mare decât cea a PC-urilor clasice. În plus, instalarea şi configurarea unui nou post de lucru se realizează mult mai rapid, fiind setate unul dintre profilurile de utilizator pre-configurate. Flexibilitatea cu care este permisă integrarea dispozitivelor mobile, uşurinţa de acces la datele stocate în cloud-ul virtual pe care se bazează soluţia de Virtual Desktop, nivelul superior de securitate a datelor adus de update-urile automatizate şi centralizate sunt de asemenea argumente importante pentru dezvoltarea acestui tip de soluţii.
Costurile totale ale unei soluţii de Virtual Desktop sunt aproape similare, în primul an de implementare, cu bugetul alocat de o companie pentru upgrade-ul sistemului de operare şi al staţiilor de lucru, arată datele de specialitate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite