Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Intel inaugureaza centrul de dezvoltare software din Romānia

01 Martie 2012



Intel a deschis aseara oficial la Bucureşti centrul său software R&D de înaltă performanţă. Noul centru ridică la 350 numărul total de locuri de muncă pe care le-a creat Intel în România.
Anunţat pentru prima dată în noiembrie 2010 şi devenit acum complet funcţional, Intel Romania Software Development Center (IRSDC) își propune să devină unul dintre cele mai importante centre operaţionale software R&D din Europa. Centrul s-a dezvoltat deja suficient pentru a include trei divizii: Open Source Technology Center, Platform Technology and Analisys Center şi Developer Platform Division.


Intel estimează că acest centru R&D va funcţiona optim în contextul impresionantei industrii software din România şi va crea noi oportunităţi pentru cariera numeroaselor talente din industria computerelor, oferite în fiecare an de universităţile publice şi private din ţară. Compania a lansat deja un program de colaborare academică împreună cu Universitatea Politehnică din Bucureşti.



„Intel este încântat să îşi respecte promisiunea de a investi în economia României şi de a contribui la transformarea ţării într-un centru tehnologic regional”, a declarat Doug Fisher, Vice President, Software and Services Group, şi General Manager Systems Software Division, Intel.


Inaugurarea noului centru Intel a avut loc în prezenţa lui Mihai-Răzvan Ungureanu, prim-ministrul României, care a declarat ca „sectorul IT&C reprezinta pentru noi un potential important de crestere economica. În 2010, contribuţia sectorului de IT&C la formarea produsului intern brut însemna 5%. Însă numărul total de angajaţi ai acestui sector este de 115.760; deci, aproape 116 mii de oameni. 116 mii de oameni dintr-o generaţie relativ tânără, însă foarte matură economic şi foarte dispusă să investească într-o carieră cu succes rapid, pe măsura inteligenţei şi a pregătirii profesionale. De fapt, noi investim anual în calificarea a aproape 9.000 de ingineri specializaţi în IT din totalul de 30.000 de absolvenţi de studii tehnice superioare”.


IRSDC, cu o suprafaţă totală de aproape 3.700 metri pătraţi, îşi propune să găzduiască 180 de persoane şi include un laborator de servere pentru a susţine iniţiativele de cercetare-dezvoltare. Valoarea totală a investiției în IRSDC se ridică la mai multe milioane de dolari și este realizată de Software and Services Group.
Ca membru al Intel Labs Europe (ILE), centrul va colabora îndeaproape cu alte unităţi Intel de cercetare şi dezvoltare din Europa. La ora actuală, reţeaua ILE înglobează 26 de locaţii şi mai bine de 1.500 de profesionişti în domeniul R&D, din 12 ţări.


Finalizarea IRSDC ridică la aproximativ 350 numărul total de locuri de muncă pe care Intel le-a creat în România, cea mai mare parte a angajaților fiind ingineri cu pregătire superioară, care lucrează în cercetare-dezvoltare în domeniul software. Pe lângă noul centru R&D din Bucureşti, alte facilităţi ale Intel în România sunt: biroul local Intel pentru Vânzări şi Marketing, filiala locală a companiei Wind River, precum și filiala locală Telmap, ambele companii deținute de Intel.
În cadrul evenimentului, Intel şi-a prezentat planurile de a continua să investească în România şi de a colabora cu instituţii guvernamentale şi academice pentru a sprijini programul de competitivitate al ţării. Împreună cu primul ministru, Mihai-Răzvan Ungureanu, Doug Fisher a semnat un Memorandum de Înţelegere între Intel şi Guvernul României, prin care se urmăreşte promovarea sectorului R&D, transformarea educaţiei şi încurajarea creării unor locuri de muncă de înaltă calificare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite