Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Data Center >> Stiri si comunicate

AMD a preluat SeaMicro

01 Martie 2012



AMD a anunţat semnarea contractului de achiziţie a companiei SeaMicro, un pionier în industria de micro servere performante, cu consum redus de energie, pentru aproximativ 334 de milioane de dolari, din care aproximativ 281 de milioane de dolari vor fi plătiţi în lichidităţi.


Prin achiziţia SeaMicro, AMD îşi va accelera strategia de livrare a tehnologiilor de server către clienţii OEM ce deservesc centre de date în cloud. Cu tehnologiile de fabricaţie SeaMicro şi capacitatea de dezvoltare a acestora, AMD se va poziţiona în mod strategic pentru a oferi servere cu performanţe de vârf destinate fluxurilor de lucru masive cum ar fi conţinut web dinamic, reţele de socializare, motoare de căutare sau conţinut video.


Tehnologiile de server AMD combinate cu tehnologiile SeaMicro asigură clienţilor o gamă extinsă de opţiuni în privinţa procesoarelor şi platformelor, acestea putând ajuta semnificativ la reducerea complexităţii centrelor de date, a costurilor şi consumului de energie, totodată oferind performanţe îmbunătăţite. AMD are în plan lansarea, în cea de a doua jumătate a anului, a primei soluţii AMD Opteron, ce combină tehnologii AMD şi SeaMicro. Compania îşi va păstra angajamentele în privinţa pieţei de servere tradiţionale, şi va continua să investească în aceasta zonă.

„Prin achiziţia SeaMicro, accelerăm transformarea AMD într-un inovator agil, capabil să mizeze pe o poziţie de lider al pieţei Cloud Data Center,” a spus Rory Read, preşedinte şi CEO, AMD.
În urma achiziţiei planurile financiare pentru anul 2012 ale AMD nu vor suferi schimbări. AMD va plăti suma de lichidităţi aferentă achizitiei din rezervele proprii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite