Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Cisco lanseaza solutia de securitate sensibila la context

01 Martie 2012



Pornind de la arhitectura de securitate consacrata Cisco SecureX, Cisco extinde Cisco Adaptive Security Appliance, platforma celui mai implementat firewall din industrie, cu noua soluție de Securitate Sensibila la Context Cisco ASA CX. Aceasta soluție pozitioneaza platforma ASA mult deasupra actualelor firewall-uri de „generație urmatoare”, oferind o experienta fara precedent in fața amenințarilor de securitate și aplicații customizabile pentru acces și control. Cisco ASA CX ofera administratorilor de sistem posibilitatea de a controla care utilizatori si ce fel de terminale au acces la retea, ce fel de acces si catre ce fel de resurse ale retelei.


In plus, compania actualizeaza dispozitivele firewall din gama medie pentru a utiliza arhitectura Cisco SecureX pentru o abordare a securitații sensibila la context. Prin elementele adaugate la Cisco TrustSec și la soluția de administrare a politicilor, Cisco Identity Services Engine (ISE), Cisco stabilște noi valori de referința pentru industria de securitate.


Nevoile companiilor de astazi au schimbat fața securitații rețelei. Companiile trebuie sa permita existența mai multor tipuri de utilizatori – de la angajați la contractori și uneori chiar și „colaboratori/competitori” – si sa permita și un acces mai mare la aplicații, dispozitive și resurse. Dar aceste companii trebuie sa se asigure ca utilizatorii corespunzatori primesc acces la anumite aplicații, date și funcționalitați. Aceste cerințe au intrerupt modelele de securitate din trecut, ceea ce forțeaza departamentele de IT sa aleaga intre permiterea unei productivitați mai mari sau a unei securitati ridicate.


Cisco ASA CX extinde platforma ASA stabilind referința pentru industria de securitate, deoarece are cea mai larga vizibilitate și cel mai fin control. Identifica mai mult de 1.000 de aplicații, precum Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter și iTunes, pe care le divizeaza in 75.000 de micro aplicații. Imparte aceste micro-aplicații in categorii ușor de folosit, astfel incat administratorii firewall-ului sa poata permite cu ușurința acces la parți relevante ale aplicației (de exemplu, micro aplicațiile Facebook sunt categorisite in „afaceri”, „comunitate”, „educație”, „distracție”, „jocuri” și așa mai departe). Acest aspect ofera departamentului IT mai multa flexbilitate in oferirea de acces la un numar mai mare de aplicații fara a mai fi nevoie de interzicerea completa a accesului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite