Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Asseco SEE implementeaza o soluție de mobile token la Intesa San Paolo Bank

02 Martie 2012



Asseco SEE implementeaza o soluție de mobile token la Intesa Sanpaolo Bank, aplicație care se adresează tuturor utilizatorilor de internet banking ai băncii. Aplicația este disponibilă pentru orice tip de telefon, inclusiv cele de tip „smartphone” cu sistem de operare iOS (iPhone) şi Android. Conexiunea la Internet este necesară doar pentru descărcarea iniţială a aplicaţiei, aceastea funcționând offline. Soluția este furnizată de Asseco, companie IT specializată în sectorul financiar-bancar. Softul de generare a codurilor de securitate se instalează direct pe telefonul mobil, acesta înlocuind practic dispozitivul de tip digipass (hard token). Aplicația generează coduri OTP (One Time Password) pentru autentificarea în aplicaţie şi coduri MAC (Message Authentication Code) necesare semnării digitale a instrucţiunilor de plată.


Adrian Nastase, Asseco SEE Romania

“Colegii nostri din Asseco SEE Croatia au dezvoltat o serie de aplicatii pentru Mobile Banking pe care am inceput sa le promovam intens si in Romania, iar efortul nostru comun a condus la primele implementari de succes. A fost o activitate ia care s-a implicat activ colectivul de specialisti din Croatia, coordonal de colegul meu Igor Grzalja. Aceasta cooperare se inscrie pe linia strategica imprimata la nivelul intregului grup Asseco, care are o coponenta sinergetica constanta, astfel incat solutii de succes implemntate in anumite piete si dezoltate de entitati din cadrul ASEE sa fie promovate si in celelalte tari. La randul nostru, expertize ale Asseco SEE Romania sunt diseminate si pe alte piete din zona, Moldova, Macedonia, Muntenegru si Kosovo fiind exemple din acest punct de vedere. Si suntem doar la inceput. Este o experienta noua pentru noi, insa reprezinta o deschidere necesara, utila si eficienta atat in planul afacerilor, cat si in cel tehnologic”, spune Adrian Nastase, Account Manager Mobile & Authentication Solutions Business Unit Asseco SEE.


Igor Grzalja, Asseo SEE Croatia

Asseco SEE dispune in portofoliul sau de o gama larga de aplicatii pentru Mobile Banking, care pot veni in intampinarea obiectivelor de permanenta modernizare pe care bancile din Romania le au de atins:
•Single point of strong authentication solutions (hardware token, EMV CAP, mobile token, SMS)
•PKI SmartCard digital signature and encryption solutions
•E-commerce 3D Secure Solutions
•Contact Center solutions
•Personal Finance Management Solutions
Pentru domeniul financiar-bancar la nivelul grupului Asseco South Eastern Europe exista o expertiza solida si numeroase implementari de succes pe directii diversificate de activitate prin acoperirea carora se urmareaste asigurarea unei prezente consistente in acest sector: Core Banking, Card, Payment Gateway, Call Center Solutions, Insurance Applications.
Asseco SEE Romania, care este unul din cei mai importanti si puternici integratori de sisteme, solutii si servicii IT si dezvoltator de aplicatii pentru sectorul bancar de pe piata IT locala, functioneaza din anul 2010, fiind rezultatul unui process de achizitii si fuziuni (Net Consulting, FIBA Software si Probass), inceputut de grupul polonez Asseco (unul din cei mai puternici vendori IT din Europa) in anul 2007. Compania face parte din grupului regional Asseco South Eastern Europe (www.asseco-see.com), care cuprinde entitati de business din 13 tari din zona Balcanilor, fiind una din cele mai puternice companii IT din zona.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite