Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Sistemul Canon EOS sărbătoreşte cea de a 25-a aniversare

05 Martie 2012





Canon Romania a sarbatorit cei 25 de la ani de la lansarea sistemului EOS prin prezentarea in Romania, la mai putin o saptaman de la anuntul lansarii, a modelului EOS 5D Mark III, precum si a noilor model EOS-1D X si Powershot G1 X.
De la lansarea sa în anul 1987 şi până acum, EOS a ajuns să fie cea mai extinsă gamă lume de camere foto DSLR, obiective interschimbabile şi accesorii, din lume, fiind favoritul fotografilorde pe toate meridianele. Sistemul Canon EOS şi-a făcut debutul în Martie 1987 odată cu lansarea camerei EOS 650 SLR şi a trei lentile EF interschimbabile, printre care modelul EF 35-70mm f/3.5-4.5. Luna aceasta, sistemul EOS va sărbători experienta trecuta prin aniversarea a 25 de ani de existenţă.
Abreviere de la “Electro Optical System” şi în acelaşi timp purtând numele zeiţei zorilor din mitologia greacă, seria EOS a fost primul sistem complet electronic montat pe un obiectiv, reprezentând o nouă generaţie de camere AF SLR. În timpul erei camerelor de filmat, modelele EOS SLR au fost apreciate de o mulţime de utilizatori pentru tehnologiile lor inovatoare şi design-ul bazat pe concepte cheie de la Canon precum viteză ridicată şi uşurinţă în utilizare. Pe durata acestei perioade, Canon a fost un pionier în tehnologia optică, lansând modelul profesional EOS-1 în anul 1989. În 1993 compania a continuat să-şi extindă baza de utilizatori prin introducerea compactului model EOS 500 (EOS Kiss şi EOS Rebel XS în alte regiuni).
După lansarea modelului EOS D30 în anul 2000, când popularitatea camerelor digitale SLR era în creştere, Canon a dezvoltat tehnologii avansate cum ar fi senzorul CMOS şi procesoarele de imagine cu performanţe ridicate DIGIC, într-un efort de a livra produse care au îndeplinit viziunea companiei în privinţa calităţii ridicate a imaginilor, uşurinţă în utilizare şi viteză ridicată.
Cu noul model EOS-1D X ca varf de gama şi noul EOS 5D Mark III ce oferă calitate excelentă a imaginilor şi funcţii video complete, gama de camere foto SLR Canon serveşte utilizatorului cu orice nivel de experienţă, de la fotografi profesionişti la entuziaşti începători.
În plus, seria de obiective Canon EF, lansată odată cu introducerea sistemului de camere EOS SLR, a devenit lider al industriei fotografice. Având la bază tehnologiile optice Canon, lentilele EF includ tehnologii avansate cum ar fi Ultrasonic Motor (USM), Image Stabilizer (IS), Subwavelength Structure Coating (SWC), tehnologii anti-reflexie şi elemente multi-strat Diffractive Optical (DO). Gama de lentile EF este compusă din peste 60 de modele, făcând posibilă orice experienţă fotografică.
Mai mult, odată cu lansarea produselor digitale profesionale pentru cinematografie şi a sistemului Cinema EOS, sistemul Canon EOS oferă suport pentru producţia de filme şi alte aplicaţii care implică o captură la cel mai înalt standard de calitate.
Canon va continua să-şi îmbunătăţească tehnologiile de imagine bazate pe tehnologii optice şi va depune toate eforturile pentru a produce camere foto şi video excepţionale, fiabile, care să satisfacă cerinţele utilizatorilor în materie de cultură fotografică şi video.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite