Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Romsys anunta o crestere a cifrei de afaceri de 53%

06 Martie 2012



Compania Romsys a înregistrat anul trecut o creștere a cifrei de afaceri de 53%, ajungând la 64 de milioane de euro, după ce, în anul precedent, a realizat o creștere de 76%.


„Creșterea are la bază revigorarea economiei în cea de-a doua jumătate a anului 2011 și previziunile macroeconomice pozitive pentru 2012, aspecte care au determinat reacții pozitive la clienți, în ceea ce privește investițiile IT. Romsys este prezentă în sectoarele cheie ale economiei, iar acest fond economic favorabil ne-a generat volume noi de business și o serie de proiecte și clienți noi”, a declarat Horațiu Berdilă, Director Executiv Romsys.


Poziționarea ca „one stop shop company”, integrator care oferă clienților toate soluțiile potrivite nevoilor acestora, a permis companiei o abordare a pieței într-o manieră mixtă: pe verticală, cu soluțiile specifice industriei, dar și pe orizontală, cu soluțiile tradiționale din portofoliul Romsys.


„În 2011, Romsys a încheiat peste 60 de contracte, din care, mai mult de 25% au fost cu clienți noi. Prezența de peste 18 ani pe piața românească și experiența acumulată ne-au asigurat maturitatea necesară pentru o evaluare, adaptare și previzionare permanentă a portofoliului”, a explicat Horațiu Berdilă.


Aproximativ 70% din soluţiile livrate în 2011 de Romsys au fost de tipul ERP, BI și CRM, restul de 30% au fost soluții specifice, de nișă, cu impact imediat în evoluţia business-urilor şi cu o perioadă de amortizare de 1-2 ani.


„În contextul în care România este influenţată în proporţie de 65% de evoluţia economică la nivelul Uniunii Europene, orice colaps în regiune duce automat la scăderea dramatică a oricăror previziuni de creştere. Totuși, pentru 2012, estimăm o creştere organică în ton cu piaţa de 10%, la puţin peste 70 de milioane de euro, urmând să reevaluăm constant aceste previziuni pe tot parcursul anului”, a adăugat directorul Romsys.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite