Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

SAP a lansat noua versiune Afaria

06 Martie 2012



Compania germană SAP a lansat în cadrul Mobile World Congress 2012, desfăşurat la Barcelona în perioada 27 februarie-1 martie, noua versiune a soluţiei de management pentru dispozitive mobile Afaria.
Potrivit statisticilor IDC Corp., pe segmentul de management al aplicaţiilor mobile, soluţia Afaria este lider de piaţă, cu o cotă de aproximativ 20%.


Noua versiune va permite utilizatorilor să-şi gestioneze aplicaţiile şi dispozitivele mobile prin intermediul unei interfeţe care simplifică acest proces şi îmbunătăţeşte fluxurile de lucru şi integrarea.


„Afaria este o aplicaţie matură, care a evoluat continuu în ultimii 10 ani, devenind o platformă completă de gestionare a datelor de pe dispozitivele mobile. Cu cea mai recentă versiune, SAP a restructurat complet consola de administrare Afaria, fapt care a permis accelerarea si simplificarea gestionării datelor de către utilizatorii finali, IT manageri şi furnizorii de conţinut. Clienţii vor beneficia în mod semnificativ de aceste îmbunătăţiri, pe măsură ce numărul de dispozitive mobile dintr-o companie va depăşi numărul PC-urilor, iar IT-ul are nevoie de un management simplificat şi cu costuri reduse”, a declarat Stacy Crook, senior analyst, IDC.


În acest an, pe piaţă vor fi disponibile aproximativ 1,5 milioane de aplicaţii mobile şi sunt estimate circa 85 de miliarde de descărcări. Valoarea pieţei de aplicaţii mobile pentru acest an este aproximată la 11 miliarde de dolari.
Printre noile funcţionalităţi ale aplicaţiei Afaria se numără portalurile de self-service pentru utilizatorii finali, care reduc semnificativ volumul de muncă. În plus, noua versiune Afaria vine cu un management mai bun al aplicaţiilor, astfel încât creşte eficienţa timpului de lucru şi totodată include integrarea cu portalul SAP Store. De asemenea, securitatea aplicaţiei a fost îmbunătăţită şi a fost introdus un modul de control asupra costurilor telecom.


Afaria beneficiază de o nouă interfaţă pentru utilizatori care necesită mai puţine operaţiuni pentru utilizarea aplicaţiei. În plus, aplicaţia a fost optimizată pentru interacţiune tactilă, astfel încât Afaria să poate fi utilizată pe tablete.


Integrarea cu portofoliul SAP BusinessObjects, prin care utilizatorii pot accesa aplicaţii de Business Intelligence va permite realizarea rapidă de analize şi raportări. De asemenea, utilizatorii Afaria pot accesa sistemul informatic principal al companiei, pentru sincronizarea automată între acesta şi dispozitivul mobil pe care este instalată aplicaţia de business, crescând astfel rapiditatea fluxurilor de lucru. Accesul către consolă se va putea realiza şi web-based, de pe toate browserele cunoscute.


„Majoritatea companiilor locale nu utilizează terminalele mobile pentru gestiunea afacerilor, însă într-un timp relativ scurt, apreciez că acest avans tehnologic va cuprinde şi mediul de business autohton. Faptul că o soluţie de business dedicată dispozitivelor mobile precum Afaria se află în portofoliul SAP, reprezintă un avantaj competitiv extrem de mare”, a declarat Valentin Tomşa, Director General SAP Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite