Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Alcatel-Lucent introduce Photonic Service Engine

06 Martie 2012



În condiţiile în care furnizorii de servicii de comunicaţii se confruntă cu provocarea tot mai mare de a face faţă crizei de capacitate a reţelelor, Alcatel-Lucent introduce Photonic Service Engine (PSE= motor de servicii fotonice), un chip nou pentru reţele de fibră optică, ce acceptă de două ori mai multe date, la viteze de patru ori mai mari faţă de viteza reţelelor de azi.


Construit pe inovaţii ale Laboratoarelor Bell, PSE de la Alcatel-Lucent permite viteze de transmisie de date de 400 gigabiţi pe secundă (400G) pe reţelele optice.


Creşterea continuă de bandă largă, de date mobile si de servicii bazate pe cloud reprezintă o provocare majoră pentru furnizorii de servicii, care trebuie să găsească modalităţi de a menţine costurile sub control în timp ce îşi extind puternic capacitatea reţelelor lor. PSE va genera beneficii substanţiale în reţelele optice coerente de 100G folosite astăzi de operatori. PSE constituie, de asemenea, baza pentru migrarea fără probleme la reţelele de 400G în viitor.


Alcatel-Lucent este lider incontestabil pe piaţa soluţiilor optice de 100G, cu o cotă de piaţă de 69%, conform raportului „OVUM: Reţele optice de mare viteză: Studiu despre piaţa globală de 40G/ 100G: Ianuarie 2012”.


Chip-ul versatil PSE de 400G poate fi implementat într-o gamă largă de configuraţii de reţea - de la lansarea regională la lansarea pe distanţe ultra-lungi - şi poate transmite lungimi de undă peste liniile existente sau peste noi linii fotonice. Este proiectat special pentru a fi utilizat într-o familie de carduri de linie în cadrul switch-ului de servicii fotonice 1830 (PSS = Photonic Service Switch), soluţie Alcatel-Lucent lider în industrie şi folosită în prezent în peste 120 de reţele din întreaga lume. Acesta permite peste 23 de terabiţi de trafic ce pot fi transmişi de-a lungul unei singure fibre optice şi îmbunătăţeşte ulterior performanţa acesteia cu peste 50%, reducând în acelaşi timp cu o treime consumul de energie pe gigabit. PSE permite o mare posibilitate de configurare, conferindu-le operatorilor flexibilitate enormă pentru ajustarea parametrilor optici necesari în vederea obţinerii celor mai bune performanţe, indiferent de varietatea condiţiilor din teren.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite