Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

McAfee WebShield Appliances

25 Noiembrie 2005



Protectia unei retele impotriva atacurilor venite prin Internet si e-mail poate fi asigurata prin mai multe metode, fie ca este vorba de solutii hardware sau software. Pentru o mai buna eficienta unii producatorii au apelat la varianta de a furniza produse integrate, care combina cele doua metode, si din aceasta categorie fac parte si dispozitivele McAfee Web Shield care combina aplicatii antivirus si de filtrare a contintului cu hardware optimizat pentru asigurarea securitatii retelei. Concepute pentru performanta, solutiile din clasa WebShield, e250, e500 si e1000 ofera protectia antivirus McAfee pentru Internet si e-mail, rezolvand astfel problemele de securitate ale organizatiei.


Webshield e250 adreseaza necesitatile companiilor de dimensiuni mici si poate analiza aproximativ 30.000 de e-mail-uri, transferate prin SMTP, pe ora sau 250 KB de trafic HTTP pe secunda, ceea ce inseamna ca nu se vor inregistra scaderi ale traficului in retea. Capabil de filtrarea a 80.000 de e-mail-uri intr-o ora sau 1 MB trafic HTTP pe secunda, McAfeee Web Shield e500 este dedicat companiilor mari si mijlocii. Traficul pe Internet este asigurat de mai multe tipuri de protocoale si produsele WebShield au capacitatea de a scana de virusi toate datele transferat prin SMTP, HTTP, FTP si POP3.


Posibilitati avansate de configurare


Optiunile de configurare ale modului de scanare a traficului pe care le ofera solutiile WebShield sunt avansate, dar simple, astfel nefiind necesara configurarea sistemlor client sau redirectionarea traficului de la serverele de e-mail, pentru a se filtra continutul transferat prin SMTP, HTTP, FTP, sau POP3.


WebShield ofera doua modalitati de scanare configurabile: transparent bridging si transparent routing.


Optiunile avansate de filtrare permit protejarea utilizatorilor nu numai de virusi sau viermi, ci pot fi blocate si mesajele de e-mail care contin cuvinte cheie definite de administrator. Aceste mesaje de tip spam sau cu caracter ofensator nu numai ca nu vor intra in retea, dar nici nu vor putea fi generate din interiorul companiei. In plus, WebShield este si o solutie pentru scaderea traficului in retea, putand fi filtrate si blocate mesajele care au un anumit tip de fisiere ca attachment sau care depasesc dimensiunea specificata de administrator.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite