Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

HP lanseaza noua generaţie de servere ProLiant Gen8

07 Martie 2012



HP a anunţat noua generatie de servere HP ProLiant Generation 8 (Gen8), rezultatul Project Voyager, un program de doi ani care a presupus investiţia a 300 de milioane de dolari.
Această iniţiativă a companiei a avut ca scop redefinirea caracteristicilor de economie ale centrelor de date prin automatizarea tuturor aspectelor legate de ciclul de viaţă al serverelor. În acest moment, Project Voyager a generat peste 900 de patente depuse pentru înregistrare şi o nouă arhitectură de sistem, numită HP Proactive Insight, care va cuprinde întreaga infrastructură convergentă HP.




Datorită tehnologiilor inteligente, care automatizează comenzi şi îmbunătăţesc semnificativ timpul de punere în funcţiune, HP ProLiant Gen8 cu arhitectură HP ProActive Insight răspunde celor mai importante preocupări ale organizaţiilor. De pildă, într-un centru de date obişnuit, de aproximativ 930 mp:
- companiile cheltuie în medie 24 de milioane de dolari pe o perioada de trei ani pentru operaţiuni manuale de suport pentru servere. HP ProLiant Gen8 triplează productivitatea procesului de administrare prin eliminarea operaţiunilor manuale cum sunt update-urile de servere, care durează de regulă cinci ore de administrare pe incintă de servere. HP Smart Update, prima funcţie de acest tip din industrie, poate realiza acelaşi update în 10 minute sau chiar mai puţin.
- creşterea consumului de energie al serverelor şi cheltuielile cu locaţiile costă companiile până la 29 de milioane de dolari pe o perioada de trei ani. HP ProLiant Gen8 încorporează HP 3-D Sea of Sensors, o tehnologie inovatoare în industrie, care identifică serverele suprautilizate, gradul de consum energetic şi încărcătura de lucru si care automatizează şi eficienţa energetică, eliminând în totalitate configurarea manuală şi erorile din procesul de inventariere.
Intreruperile neplanificate costă clienţii aproximativ 10 milioane de dolari pe oră. Cu ajutorul tehnologiilor inovatoare HP Active Health şi HP Insight Online, HP ProLiant Gen8 este singurul server care îşi analizează automat starea de funcţionare prin intermediul a 1.600 de date. Prin auto-monitorizare, auto-diagnostic şi suport proactiv, clienţii îşi pot rezolva problemele generate de nefuncţionare cu până la 66 la sută mai
repede.


Piata de servere din Romania

Mihai Guran, Director de Vanzari Enterprise Server, Storage and Networking HP Romania a declarat ca in 2011, conform datelor IDC, HP a livrat 5.826 de servere fata de 4.031 in 2010, ceea ce inseamna o crestere de 31%, cu mult peste cresterea pietei, care a fost de 19%.
„Mai mult de jumatate din serverele livrate de HP anul trecut s-au dus in centrele de date ale diferitelor organizatii din Romania. De asemenea, o mare parte a vanzarilor se face in segmentul IMM. Media de inlocuire a serverelor din centrele de date este cam de 4 ani. Companiile din telco si bancile schimba mai repede serverele, cam o data la trei ani si fac upgrade-uri intre timp. IMM-urile decid sa inlocuiasca serverele mai tarziu”, a declarat pentru Market Watch Mihai Guran.
Numarul total de servere livrate in 2011 la nivelul intregii piete din Romania a fost de 11.764, fata de 9.856 in 2010.
Cota de piata a HP Romania din punct de vedere al unitatilor livrate a ajuns in 2011 la 44,9%, fata de 40,9% in 2010.


Serverele HP ProLiant Gen8 vor fi disponibile la HP şi prin intermediul partenerilor de distribuţie începând cu luna martie şi vor putea fi achiziţionate pe tot parcursul anului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite