Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Intel lansează noi tehnologii pentru servere

07 Martie 2012



Intel a lansat procesoarele Intel Xeon E5-2600, construite pentru a se adresa creşterilor foarte mari în materie de trafic de date din cloud. Aceste procesoare integrează noi caracteristici hardware de securitate, iar centrele de date care le vor integra vor avea cel mai redus consum de energie. Noua gamă de procesoare este potrivită atât pentru servere şi staţii de lucru, cât şi pentru sistemele de comunicare şi de stocare ale vendorilor din întrega lume.


Potrivit statisticilor, până în 2015 vor exista peste 15 miliarde de dispozitive conectate şi peste 3 miliarde de utilizatori conectaţi la Internet. Traficul de date va creşte cu 33% pe an până în 2015, depăşind 4,8 zetabytes pe an, o cantitate de trei ori mai mare decât în 2011. La acest nivel, fiecare utilizator va genera peste 4 GB de trafic de date în fiecare zi. Toate acestea vor creşte cu până la 50% pe an nivelul de date care trebuie stocat. Pentru a face faţă acestei creşteri, numărul serverelor în cloud este aşteptat să se tripleze până în 2015.


Cu o memorie de 768 GB şi opt nuclee per procesor, noile Intel Xeon E5-2600 au o performanţă mai mare cu până la 80% comparativ cu generaţia anterioară, Intel Xeon 5600.
Producătorii sunt aşteptaţi să anunţe sute de platforme bazate pe noile procesoare. Printre aceştia se numără Acer, Appro, Asus, Bull, Cisco, Dell, Fujitsu, HP, Hitachi, Huawei, IBM, Inspur, Lenovo, NEC, Oracle, Quanta, SGI, Sugon, Supermicro şi Unisys.


Procesoarele Intel Xeon E5-2600 vor fi oferite cu 17 părţi diferite care variază ca preţ de la 198 de dolari până la 2.050 de dolari pentru 1.000 de bucăţi.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite