Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Sanatate >> Stiri si comunicate

Vodafone România extinde parteneriatul cu SMURD pe soluţia de telemedicină

16 Martie 2012



Vodafone România a anunţat recent extinderea parteneriatului cu SMURD, printr-o nouă investiţie de 260.000 de euro în soluţia de telemedicină cu care sunt dotate echipajele de prim-ajutor. Investiţia permite ca 100 de ambulanţe SMURD din Bucureşti şi alte 26 de judeţe să beneficieze deja de echipamente video, care permit transmiterea de imagini în timp real de la zonele de intervenţie. Potrivit medicului Raed Arafat, echipamentele permit medicilor specialişti să intervină în diversele etape ale cazurilor (echipamentele video sunt utilizate doar pe ambulanţele SMURD cu echipaj format din paramedici) şi totodată facilitează luarea deciziilor de intervenţie, evaluându-se direct gravitatea situaţiei, dar şi prestaţia para-medicilor. „A avea medici pe toate echipajele care intervin este un deziderat. Din păcate, în România, în acest moment, acesta este un lucru greu de ralizat. Noi abordăm toate tipurile de urgenţe medicale şi, dacă este nevoie, solicităm intervenţia medicilor specialişti din spitale. Soluţia vizualizării în timp real a cazurilor cu care ne confruntăm, implementată cu sprijinul Vodafone, este cea mai bună în această fază a procesului“, a declarat dr Arafat, care preconizează că, până la sfârşitul anului, numărul echipajelor de prim-ajutor care vor fi dotate cu astfel de echipamente va fi de aproximativ 250-280.



Inaki Berroeta, CEO Vodafone România: „Suntem alături de SMURD de 7 ani, sprijinindu-i în proiectele lor pentru salvarea de vieţi omeneşti, în intervenţiile de urgenţă. Am răspuns de fiecare dată nevoilor SMURD, întrucât am considerat că ei reprezintă un model extraordinar de antreprenoriat social, care merită din plin susţinerea noastră. Până acum, am investit 1,1 milioane de euro pentru dotarea SMURD cu echipamente medicale, maşini speciale, dar şi servicii de voce şi date.“

Prin intermediul parteneriatului cu Vodafone, SMURD beneficiază de aparatură medicală şi terminale GSM, care permit colectarea de informaţii de la locul intervenţiei şi le transmit către Unitatea de Primire Urgenţe şi Dispecerat, precum şi de servicii de transmisie de date Vodafone (servicii 3G UMTS, în banda de 900 MHz). Valoarea totală, per echipaj de intervenţie, este de aproximativ 4.000 de euro (3.000 de euro echipamentul şi 1.000 serviciile),potrivit doctorului Raed Arafat.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite