Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Videoconferintele pe telefonul mobil vor deveni o rutina

16 Martie 2012



Divizia IBSG (Internet Business Solutions Group) a Cisco a realizat un sondaj in randul utilizatorilor de telefonie mobila pentru a intelege mai bine care le sunt nevoile actuale si viitoare si pentru a afla modul in care acestia vor sa plateasca pentru serviciile cloud mobile.


In urma studiului s-au desprins cinci elemente principale:
1.Pana la sfarsitul lui 2012, utilizatorii business vor sustine frecvent videoconferinte pe telefonul mobil, dar vor folosi si alte solutii, precum teleprezenta si camerele web instalate pe desktop-uri.
2.Utilizatorii business vor ca transferul unui apel intre doua dispozitive sa aiba loc in timp real. De exemplu, daca vorbesc la telefonul mobil, atunci cand intra in birou apelul sa fie transferat catre telefonul de pe birou.
3.Prin utilizarea VDI (virtual desktop integration), utilizatorii vor sa reproduca experienta desktop pe dispozitivele lor mobile, permitandu-le acestora sa devina extensii atat ale desktop-urilor de la serviciu, cat si ale celor de acasa.
4.In 2012, granitele profesionale si personale aproape ca nu vor mai exista pe dispozitivele mobile.
5.Vom asista la o trecere catre stocarea aplicatiilor si datelor in cloud, mai degraba decat pe calculatorul personal.


In prezent, aproximativ 80% din populatia lumii are acces la un telefon mobil, de pe care pot realiza multiple activitati: e-mail, retele sociale, videoconferinte, creare/editare de documente, jocuri, fotografiere, video, conferinte web.
Stuart Taylor, director Cisco Internet Business Solutions Group, a declarat intr-o sesiune de teleprezenta ca tehnologia cloud devine noul mod de livrare si de plata a serviciilor IT, iar o tendinta tot mai evidenta este “Dual Persona” – utilizatorii doresc ca informatiile profesionale si cele personale sa fie disponibile pe un singur dispozitiv, cu posibilitatea diferentierii clare intre cele doua planuri.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite