Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Servicii >> Stiri si comunicate

Afacerile iQuest au crescut cu peste 40% īn 2011

16 Martie 2012



Compania iQuest, specializată în dezvoltarea de soluţii şi servicii customizate de software, a înregistrat anul trecut afaceri de 16 milioane de euro, în creştere cu peste 40% faţă de rezultatul raportat anul anterior. Circa 94% din business a fost realizat pe piaţa vest europeană, însă compania a înregistrat o creştere semnificativă şi pe piaţa locală, unde iQuest a adaugat în portofoliu 11 clienţi noi.


Clienţii externi din industriile de telecom şi life sciences au înregistrat anul trecut cele mai mari ponderi în business, în timp ce clienţii autohtoni au contribut cu aproximativ 1 milion de euro la cifra de afaceri a iQuest. Printre soluţiile de succes ale companiei livrate anul trecut pe plan local se numără „speak to me”, o aplicaţie de text-to-speach, adresată în special sectorului public. Printre clienţii internaţionali se numără companii precum Roche, Vodafone, Puma, Financial Times sau Virgin Atlantic.


„Lucrăm cu 15-20 de clienţi mari şi creştem în acelaşi timp cu ei. În momentul în care lucrezi cu aceşti giganţi mondiali şi ai o rată de retenţie de aproape 100%, nu mai ai nevoie de eforturi mari de vânzare, însă ai nevoie de menţinerea acelei culturi organizaţionale care să genereze responsabilitate pentru succes”, a declarat Cornelius Brody, CEO iQuest.
Cornelius Brody estimează pentru acest an o creştere a cifrei de afaceri de 20%, la puţin peste 19 milioane de euro, însă aprecierea este una moderată, iar compania ar putea depăşi acest nivel al afacerilor.
„Pentru 2011 prognozasem iniţial o creştere de 20-25% şi am încheiat anul cu un business mai mare cu peste 40%, cu un avans general pe toate segmentele strategice. Preferăm întotdeauna să fim precauţi în prognoze şi apoi să le depăşim. În acest spirit mă aştept la o creştere de 20% pentru acest an, bazându-ne pe aceeaşi abordare a pieţei”, a precizat Brody.


Compania va continua investiţiile în traininguri pentru personal, iar pentru acest an sunt programate peste 100 de angajări la nivel naţional, în toate centrele de dezvoltare din România, cu precădere pentru sediul central din Cluj-Napoca, dar şi pentru centrele din Braşov şi Sibiu, acesta din urmă fiind inaugurat în toamna anului trecut.
iQuest număra la sfârşitul anului trecut aproximativ 400 de angajaţi la nivel naţional, cu 76 mai mulţi decât în ianuarie 2010.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite