Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Provocarile informaticii medicale pentru Romanian Soft Company in 2005

25 Noiembrie 2005



Romanian Soft Company se apropie de finalizarea unui nou an de activitate, adaugand un plus de valoare la cresterea si maturizarea sa, o data cu acumularea de experienta, capital si cota de piata. Compania si-a atins unul dintre obiectivele sale principale, de a livra rezultate pentru proiecte de succes in domeniul medical.
Romanian Soft Company detine o vasta experienta pe piata informaticii medicale, cunoaste mediul din punct de vedere tehnic, intelege necesitatile lui reale dincolo de scopurile restrictive ale fiecarui proiect, dezvoltand parteneriate de succes cu toate tipurile de institutii ce deservesc sistemul medical din Romania. Astfel, prin solutiile oferite, Romanian Soft Company a raspuns cerintelor generale si particulare impuse de sistemul medical romanesc si de aderarea la Uniunea Europeana.


HIPOCRATE este un instrument eficient pentru ameliorarea calitatii codarii si raportarilor specifice, bazate pe istoricul cazuisticii din spital.

Premise 2005: In prezent exista 276 de spitale finantate pe caz rezolvat. Acestea au trebuit sa suporte trecerea de la sistemul DRG american la cel australian, ceea ce a implicat adaptarea la noi proceduri medicale si reguli de validare. Modificarea a determinat pe de o parte si codificarea gresita a unor proceduri medicale, ceea ce a condus in schimb la nevoia urgenta de a dezvolta mecanisme eficiente pentru a raporta corect si a elimina situatiile de depasire a sumei contractate de catre institutiile medicale.

Provocari: Clientii Romanian Soft Company au identificat aplicatia Hipocrate ca o solutie pentru cresterea calitatii datelor folosite in planificarea si organizarea serviciilor de sanatate din cadrul institutiei medicale partenere. Sistemul a fost acceptat de catre utilizatori, ajutandu-i sa-si valorifice activitatea de baza prin automatizarea proceselor aferente activitatilor de rutina (ex.: scrierea retetelor). Hipocrate reflecta cunostintele specialistilor Romanian Soft Company in domeniul finantarii bazate pe caz rezolvat (DRG), acumulate de-a lungul raportarii a peste 500.000 de cazuri externate validate.

DeepEye Radiology Information System este aplicatia dezvoltata de Romanian Soft Company care a adaugat valoare in ansamblul suitei de aplicatii Hipocrate. Solutia completeaza alaturi de sistemul informatic pentru laborator, HLAB, sfera managementului investigatiilor paraclinice care pot fi realizate pentru un pacient. Implementarea cu succes in mai multe centre medicale a demonstrat faptul ca DeepEye isi aduce o contributie importanta la obtinerea in timp real a tuturor informatiilor dorite, optimizand procesele decizionale, asistand deciziile intr-un mod rapid si eficient.

Informatizarea centrului de diabet din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta in cadrul programului national 2.4 „Preventie si control in diabet si alte boli de nutritie”.

Premise: In urma analizei situatiei curente, s-au constatat disfunctii in comunicarea dintre actorii principali implicati in activitatea centrului de diabet din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta (DSP, CJAS+CNAS, cabinet, farmacie, pacient). Avand in vedere faptul ca programul 2.4 este un sistem ciclic, acestea s-au amplificat si au dat nastere unor situatii de criza, care pot recidiva in orice alt centru de diabet. De asemenea, s-a identificat un grad mare de incertitudine legat de corectitudinea si completitudinea informatiilor primite prin raportari de catre DSP si CJAS.

Provocari: Romanian Soft Company a creat un parteneriat de succes cu SCJU Constanta in vederea:

  • livrarii unui program informatic in care toti actorii isi regasesc activitatea si comenzile specifice;
  • automatizarii cat mai mult posibil a activitatilor de rutina ale partilor implicate in programul 2.4;
  • furnizarii unui sistem util si acceptat de catre utilizatori, in care informatiile se introduc o singura data si intr-un singur loc, eliminandu-se munca redundanta;
  • oferirii solutiei care sa redea o viziune de ansamblu asupra activitatii de diabet, situatii si raportari cantitativ-valorice, istoricul medical al pacientului.

    Fiecare an are provocarile sale, iar pentru Romanian Soft Company in 2005 acestea au fost sa asigure functionarea eficienta a activitatilor institutilor partenere, oferind solutii care unifica oamenii, procesele si informatiile in scopul fluidizarii si imbunatatirii fiecarei verigi a fluxului informational. O data cu indeplinirea acestora, Romanian Soft Company multumeste partenerilor sai – clienti si furnizori – intrucat pentru Romanian Soft Company nu exista proiecte pe care sa nu le poata rezolva impreuna cu acestia!


  • Tags: software

    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite